Praha Jeruzalém

Poté, co raketa z Gazy dopadla na dům ve Sderotu, zaútočila IDF na vojenské objekty využívané Hamasem k skladování raket a zbraní.

Od: Arutz Sheva, 16.8.2020 4:30

Bojové letouny IDF zaútočily v noci na neděli na další teroristické cíle organizace Hamas v jižním pásmu Gazy.

Útok se zaměřil na vojenské objekty vyoužívané Hamasem ke skladování raket a zbraní.

IDF uvedla, že byl útok proveden v reakci na noční raketovou palbu z pásma Gazy na izraelské území.

„IDF vnímá veškerou teroristickou činnost namířenou proti izraelskému území velmi vážně a bude i nadále jednat podle potřeby proti jakýmkoli pokusům poškodit občany Státu Izrael a jeho suverenitu. Teroristická organizace Hamas nese veškerou zodpovědnost za to, co se v Pásmu Gazy děje a ponese důsledky teroristických činů proti občanům Izraele,“ uvedl mluvčí IDF.

V sobotu v noci dopadla raketa vypálená z Gazy na dvoře domu ve Sderotu – šlo o součást salvy raket vypálených na město. Nedošlo k žádným fyzickým zraněním, ale několik lidí utrpělo šok. Dům utrpěl drobné škody.

Magen David Adom uvedl, že jeho zdravotníci poskytli lékařské ošetření 58letému muži, který byl lehce zraněn rozbitým sklem. Kromě toho byly na cestě do krytů zraněny dvě ženy a na místě činu byly ošetřeny dvě oběti, které utrpěly šok. Žádné ze zranení si nevyžádalo hospitalizaci.

Před dopadem raket se ve městě Sderot rozezněl „rudý“ poplach. IDF ohlásila dvě úspěšná sestřelení raket systémem Iron Dome.

Krátce před půlnocí stíhačky IAF zaútočily na několik teroristických cílů Hamasu v pásmu Gazy.

Útok se zaměřil na vojenské objekty Hamasu a jeho podzemní infrastrukturu. Mluvčí IDF ve svém prohlášení uvedl, že útok byl proveden v reakci na vypuštění zápalných balónů z pásma Gazy na izraelské území a v reakci na narušení hraničního plotu.

16.08.2020 05:59 Daniel Žingor133Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova