Praha Jeruzalém

Jeden den poté, co Muhammad Tareq Dar Yusuf zavraždil mladého izraelského otce, Palestinská samospráva a Abbásova strana Fatah prohlásili vraha za „mučedníka“.

Od: World Israel News 

Palestinská samospráva (PA) a její vládnoucí strana Fatah oslavili v pátek Muhammada Tareqa Dar Yusufa a jeho vraždu z nenávisti, kterou zkrátil život 31letého izraelského otce dvou dětí Yotama Ovadiho.

Ve čtvrtek Yusuf pronikl do židovské komunity Adam v Samaří, kde k smrti ubodal Ovadiho a zranil další dva muže.

O den později PA vyhlásila, že Yusuf je „mučedníkem“, informoval Palestinian Media Watch na základě článků zveřejněných v oficiálním deníku PA Al-Hayat Al-Jadida.

Označení za „shahid“ s sebou v muslimské tradici přináší čest a prestiž, kromě toho, se rodinným příslušníkům „mučedníka“, podle zákonů PA, přiznávají pravidelné měsíční vysoké platby – ty přináleží těm, kteří páchají násilné zločiny proti Izraelcům.

V případě Yusufa pokyny PA ukládají palestinské vládě povinnost zaplatit rodině jednorázový grant ve výši 6 000 šekelů (1 643 dolarů) a měsíční příspěvek na život kolem 1400 šekelů (383 dolarů).

Předseda strany Fatah Mahmúd Abbás také vraha vyzdvihl a v pátek na své Facebookové stránce zveřejnil obrázek s nadpisem „Mučedník Muhammad Tareq Dar Yusuf …, který pobodal.“

Každý rok vyplácí PA milióny dolarů teroristům ve vězení a rodinám těch, kteří zemřeli při páchání svých zločinů – od neúspěšných bombových útoků až po úkladné vraždy.

Zatímco USA a Izrael vyhrožují PA finančními dopady, pokud nezastaví tuto praxi, Abbás nedávno řekl palestinským médiím, že využije „poslední penny“ z vládních peněz k vyplacení teroristických platů, a to i kdyby ho to mělo stát jeho pozici vůdce PA.

29.07.2018 18:21 Daniel Žingor118Zdroj: World Israel News

Klíčová slova