Praha Jeruzalém

„Pozorujeme trvalý pokles nemocnosti,“ uvedl premiér Naftali Bennett.

Od: JNS.org, 20. února 2022

Neočkovaní turisté budou mít od 1. března předběžně povolen vstup do Izraele. Rozhodnutí oznámil premiér Naftali Bennett během nedělního setkání předsedy vlády, ministra zdravotnictví Nitzana Horowitze a dalších vládních představitelů, informoval úřad předsedy vlády.

Pro vstup do Izraele budou neočkovaní turisté povinni podstoupit dva PCR testy, jeden před odletem a druhý po přistání v Izraeli. Izraelští občané vstupující do země budou muset provést PCR test pouze při přistání.

„Pozorujeme trvalý pokles údajů o nemocnosti, takže je čas postupně otevřít to, co jsme jako první na světě uzavřeli,“ řekl Bennett.

Poznamenal, že vláda pracuje na tom, aby pravidla odpovídala úrovni nemocnosti v zemi, která v posledních týdnech trvale klesá.

Kromě toho, že bude umožněn vstup do Izraele všem turistům, bude odstraněn požadavek na provedení antigenního testu před odletem z Izraele na palubě letadla.

Navíc neočkovaní Izraelci již nebudou muset po návratu do země do karantény, dokud nebude výsledek PCR negativní.

„Děkuji premiérovi Naftalimu Bennettovi a ministru zdravotnictví Nitzanu Horowitzovi za pochopení těžké situace v cestovním ruchu,“ napsal krátce po oznámení na Twitteru ministr cestovního ruchu Yoel Razvozov.

Bennett rovněž oznámil, že v příštích týdnech již studenti nebudou muset provádět povinné testy, aby se mohli zúčastnit prezenční výuky.

Studenti středních škol a gymnázií již nebudou muset od 24. února dvakrát týdně absolvovat antigenní testy. Povinnost testování žáků základních škol předběžně skončí 10. března.

Ministerstvo zdravotnictví v neděli informovalo, že během víkendu bylo diagnostikováno přibližně 10 000 osob s nákazou COVID-19; 832 osob je v současné době ve vážném stavu. Od začátku pandemie zemřelo s COVID-19 9 841 pacientů.

21.02.2022 05:39 Daniel Žingor95Zdroj: World Israel News

Klíčová slova