Praha Jeruzalém

Sirény v Aškelonu, Sderotu a dalších obcích u hranic s Gazou. Vypáleno šest raket, pět z nich zachyceno a jedna dopadla do otevřené oblasti.

Autor: Elad Benari Zveřejněno: Únor 23, 2023, 4:14 aktualizováno 6:16

Ve čtvrtek brzy ráno, přibližně ve 4:00 místního času, se v Aškelonu, Sderotu a dalších obcích nacházejících se v blízkosti izraelské hranice s Pásmem Gazy rozezněly sirény.

IDF uvedla, že z pásma Gazy bylo na izraelské území vypáleno šest raket. Pět raket bylo zachyceno zařízením protivzdušné obrany IDF, jedna raketa dopadla na volné prostranství.

IDF v odvetě za raketovou palbu zasáhla cíle v pásmu Gazy.

Sirény se rozezněly několik hodin po izraelské protiteroristické operaci v Šechemu (Nábulus), při níž vojáci IDF zlikvidovali deset teroristů, z nichž někteří plánovali v následujících dnech provést útok.

Zdravotní úřad Palestinské samosprávy oznámil, že při střetech, které vypukly mezi vojáky IDF a teroristy, bylo zraněno více než 100 osob.

Hamás přislíbil, že se za operaci pomstí. Mluvčí vojenské odnože organizace prohlásil: „Trpělivost odporu v Gaze dochází.“ Hamas se snaží o odvetu.

Jeden z vysokých vojenských představitelů uvedl, že obranný establishment se po operaci připravuje na odvetné útoky a že počet obětí z řad palestinských Arabů může vést k napětí i v pásmu Gazy.

Vojenský zdroj dodal, že „pokud by se hledané osoby vzdaly, mohl incident rychle skončit. Ti, kteří byli zraněni a zabiti, byli ozbrojení teroristé, kteří stříleli na ozbrojené síly“.

23.02.2023 05:50 Daniel Žingor144Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova