Praha Jeruzalém

IDF poprvé potvrdily, že těla vojáků zabitých 7. října jsou držena jako rukojmí v Gaze.

Rodinám tří vojáků IDF, kteří byli uneseni během masakru 7. října, bylo oznámeno, že jejich milovaní byli zavražděni teroristickou organizací Hamás. Dnes večer (úterý 28. listopadu 2023) bylo povoleno zveřejnění. Vojáci byli zabiti v boji během 7. října.

Padlí byli identifikováni jako seržant Shaked Dahan (19), seržant Kiril Brodski (19), a štábní seržant Tomer Yaakov Ahimas (20).

Bezpečnostní důstojník uvedl, že Izrael disponuje zpravodajskými informacemi, které by umožnily získat dva padlé vojáky k pohřbu, ale nemá žádné takové informace ohledně třetího vojáka. O tomto vývoji byly informovány i rodiny.

Je to poprvé od masakru ze 7. října, kdy IDF potvrdily, že Hamás drží těla padlých izraelských vojáků.

Již dříve egyptské a katarské zdroje pro Wall Street Journal uvedly, že úsilí o zajištění dlouhodobé dohody o příměří mezi Izraelem a Hamásem bude vyžadovat „obtížné kompromisy“ z obou stran.

Zdroj tvrdil, že pokud dojde k dohodě, ve které budou izraelští vojáci nebo těla vojáků propuštěna Hamásem – Izrael bude muset výměnou propustit tisíce usvědčených teroristů a také úplně zastavit boje v Gaze.

Autor: Israel National News, 28. listopadu 2023

29.11.2023 05:01 Kristýna Kupková223Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

6 komentářů

  1. Zdeněk Hanák

    29. 11. 2023

    Odpovědět

    Osobně si myslím, že v počtech výměn jak to vyžaduje Hamas, tak by Israel měl vydat za jednoho mrtvého Israelce deset popravených teroristů. a pokud by Hamas nepropuistil další rukojmí, tak v tom případě za každého nepropuštěného Israelce každý den popravit jednoho usvědčeného teroristu a pokud by Hamas na truc zavraždil nějaké rukojmí, tak okamžitě třicet usvědčených teroristů popravit. ...

    • Andrea

      29. 11. 2023

      Odpovědět

      súhlasím Zdenek Hanak, takto by to malo presne byť. To je šialené, aké ústupky "musel"? Izrael urobiť. Asi je nejaký dôvod. Verejnosti nie sú známe detaily rokovaní a určite mnohé z politických dianí ostáva skryté verejnosti.

  2. Jaromír Vykoukal

    29. 11. 2023

    Odpovědět

    Běžná licitace se smutkem pozůstalých. Hamas jsou zrůdy. Je to informace která je krutá, a nemá řešení. CO za ně budou chtít? Kolik dalších teroristů se dostane na svobodu. Mě by ale zajímalo, co je pravdy na tomto: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-radikalni-osadnici-uz-nevyhaneji-jen-palestince-na-rade-jsou-armeni-240340?fbclid=IwAR2tMhfbeMjcwT3dVkvR1C3j3mtHkpfGePGBoaI0npzkDVH1ocsPku8lEUA#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    • Andrea

      29. 11. 2023

      Odpovědět

      v správach v jednom sk.denniku - Štandard.sk som čítala, že Katar chce dosiahnuť ďalšie dni prímeria, za ktoré prepustí ďalších rukojemníkov - až všetkých a veria, že dohodami dosiahnu úplný mier, real.zastavenie bojov Izraela....som z toho šokovaná. Ak bude nejaký človek, ktorý lstou dosiahne podpis mieru v Izraeli, pre nás kresťanov by to mohlo naozaj znamenať absolútny míľnik, na ktorý čakáme už 2 tisíc rokov. Ďalší dôkaz o pravdivosti Biblie a vernosti nášho Boha.

      • Zdeněk Hanák

        29. 11. 2023

        Odpovědět

        Poud by to byla mírová smlouva na sedm let, tak jsme v tom prorockém čase.

        • Andrea

          29. 11. 2023

          Odpovědět

          presne to som mala na myslí. Som z toho v napätí. Dúfam, že sa z toho nevykluje nejaká záhada, ktora by bola nejasná. Žeby boli vseobecne dohady - je už 7 rocne obdobie suzenia, či nie?

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.