Praha Jeruzalém

Všichni Izraelci musí být v karanténě nejméně 3 dny a po návratu do Izraele podstoupit 2 PCR testy. Osoby vracející se z „červených“ zemí budou umístěny do karantény v hotelech.

Od: Arutz Sheva, 28. listopadu 2021 00:20

Izraelský koronavirový kabinet v sobotu večer schválil omezení, která doporučili izraelský premiér Naftali Bennett a ministr zdravotnictví Nitzan Horowitz (Merec).

Odborný štáb během jednání představil své stanovisko, podle kterého je očkování proti viru COVID-19 důležitější než kdykoli předtím, aby se předešlo závažným onemocněním.

V souladu s tím členové kabinetu vyzývají izraelské občany, kteří dosud nedostali posilovací dávku, aby tak učinili co nejdříve. Kromě toho vyzývají izraelské rodiče, aby nechali očkovat své děti.

Koronavirový kabinet se rovněž dohodl na následujících krocích:

Vstup do Izraele a výstup z Izraele: Cizincům ze všech zemí bude zakázán vstup do Izraele, kromě zvláštních případů schválených Výborem pro výjimky.

Izraelci, kteří jsou podle standardů ministerstva zdravotnictví považováni za vyléčené nebo očkované, se po příjezdu do Izraele podrobí PCR testu, po němž vstoupí do domácí karantény. Druhý test PCR musí být proveden třetí den karantény, a pokud je výsledek negativní, bude osoba z karantény propuštěna. Osoby, které odmítnou podstoupit druhý test PCR, budou muset být v karanténě po celou dobu.

Izraelci, kteří nejsou očkováni, podstoupí po příjezdu do Izraele test PCR, po kterém vstoupí do domácí karantény. Sedmý den karantény pak podstoupí druhý test PCR, a pokud bude výsledek negativní, budou propuštěni. Ti, kteří odmítnou podstoupit druhý test, budou muset být v karanténě po celou dobu.

Izraelci vracející se z „červených“ zemí se po příjezdu do Izraele podrobí testu PCR, po kterém budou přemístěni do karanténního hotelu spravovaného vládou, dokud nebude výsledek testu negativní. Po obdržení negativního výsledku testu budou přemístěni do domácí karantény a sedmý den podstoupí druhý test PCR. Pokud bude i tento test negativní, budou z karantény propuštěni.

Stát bude Izraelce cestující do zahraničí informovat, že během jejich pobytu v zahraničí může dojít ke změnám v pokynech a že po návratu do Izraele ponesou odpovědnost za dodržování aktualizovaných pokynů.

Strategie podpory cestovního ruchu budou projednány v rámci jednání mezi ministerstvy financí a cestovního ruchu.

Kromě toho Izrael obnoví používání GPS sledování, které provozuje Šabak (Izraelská bezpečnostní agentura), u osob, u nichž se potvrdí nákaza novým kmenem Omicron COVID-19, aby je bylo možné lokalizovat a přerušit řetězec nákazy.

Toto rozhodnutí vstoupí v platnost poté, co jej jako mimořádné opatření schválí ministři vlády. Současně bude pokročeno v tvorbě legislativy týkající se této záležitosti.

V uzavřených prostorách bude zelený pas platit pro shromáždění nad 50 osob (namísto pro shromáždění nad 100 osob, jak zněla dosavadní směrnice).

Chanukové akce zůstanou beze změny v souladu s návrhem schváleným minulý týden a podle pravidel Zeleného pasu. Bude zvýšena kontrola dodržování předpisů.

Tato rozhodnutí vstoupí v platnost o půlnoci z neděle 28. listopadu 2021 na pondělí 29. listopadu 2021 a budou platit 14 dní.

Diskuse se zúčastnili ministr zdravotnictví, ministr zahraničních věcí, ministr obrany, ministr financí, ministr veřejné bezpečnosti, ministr dopravy a bezpečnosti silničního provozu, ministr hospodářství a průmyslu, ministr vnitra, ministr školství, ministr pro bydlení a výstavbu, ministr energetiky, ministr pro církevní služby, ministr pro inovace a vědu, ministr cestovního ruchu, ministr kultury a sportu, ministr na ministerstvu financí, ředitel ISA, tajemník kabinetu, generální prokurátor, zástupce ředitele Národní bezpečnostní rady, generální ředitel kanceláře předsedy vlády, generální ředitel ministerstva zdravotnictví, generální ředitel ministerstva financí, generální ředitel ministerstva školství, generální ředitel kanceláře zastupujícího předsedy vlády, generální ředitel ministerstva dopravy a bezpečnosti silničního provozu, ředitel rozpočtu ministerstva financí, ředitel civilní obrany ministerstva obrany, ředitel služby veřejného zdraví, národní manažer projektu koronaviru, velitelství GOC Home Front, ředitel úřadu pro obyvatelstvo a imigraci, prof. Eran Segal, profesor Ran Balicer, profesor Yinon Ashkenazy, profesor Doron Gazit, profesor Eli Wachsman a další vedoucí odborníci.

28.11.2021 06:39 Daniel Žingor104Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova