Praha Jeruzalém

Protože počet potvrzených případů nákyzy koronavirem dosáhl nejvyšší úrovně od října, připravuje ministerstvo zdravotnictví třetí lockdown.

Od: Arutz Sheva, 1. prosince 2020 9:33

Po trvalém nárůstu denního počtu případů koronavirů diagnostikovaných v posledních týdnech se izraelské ministerstvo zdravotnictví připravuje na možný třetí celostátní lockdown.

Podle zpráv Kan ministerstvo připravuje plány nového lockdownu, včetně určení, v jakém okamžiku formálně schválit lockdown na národní úrovni.

V současné době ministerstvo plánuje vyzvat k novému lockdownu, jakmile reprodukční koeficient dosáhne 1,3 a jakmile počet nových případů koronaviru diagnostikovaných za den dosáhne 2 000.

Plán v současné době počítá s částečným uzavřením na tři týdny, kdy mohou zůstat otevřené školy a některé soukromé podniky.

Náměstek ministra zdravotnictví Yoav Kisch (Likud) v úterý v rozhovoru pro Galei Tzahalem probíral nárůst počtu potvrzených případů.

S 1 227 novými potvrzenými případy za pondělí dosáhl Izrael nejvyšší míry infekce zaznamenané za měsíc a půl, uvedl Kisch.

„Dosáhli jsme nejvyšší denní úrovně potvrzených infekcí za toto období. Včera bylo diagnostikováno 1 227 nových pacientů a předpokládám, že tento počet bude i nadále stoupat.“

02.12.2020 05:11 Daniel Žingor129Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova