Praha Jeruzalém

Záběry z policejních kamer ukazují okamžiky, kdy policisté zasahovali na místě včerejšího smrtícího teroristického útoku a jak zneškodnili teroristu.

Od: Israel National News 30.3.22 17:53

Policie odhalila veřejnosti hrdinství policistů, kteří zabili teroristu při včerejším smrtícím útoku v Bnej Braku a ve středu představila dokumentaci incidentu od přijetí hlášení o útoku až po zneškodnění teroristy prostřednictvím záběrů z osobních kamer.

Záznamové systémy okresního řídicího střediska a osobní kamery policistů zdokumentovaly rychlost reakce složek od fáze přijetí hlášení o podezřelých osobách až po zneškodnění teroristy.

V 19:57 začaly na tel avivskou okresní horkou linku 100 přicházet telefonáty od civilistů o muži střílejícím ze zbraně na ulici Jabotinsky v Bnei Brak.

V 19:58 je odesláno hlášení všem vozidlům a motocyklům v oblasti Dan a jednotky se začínají přesouvat k ulici Jabotinsky.

Tým 417 hlídek a motocyklistů se seržantem Amirem Churim, který řídí motocykl, a seržantem A. dostává hlášení, když jsou na ulici Marganit v Ramat Ganu na probíhající bezpečnostní hlídce, a začínají se řítit k ulici Jabotinsky.

Ve 20:01 přijíždí tým 417 na ulici Jabotinského 22 v Bnei Braku a hlásí, že ze sousedství slyší střelbu. Začnou postupovat směrem ke střelbě, přičemž dostávají pokyny od okresního řídicího střediska a civilistů na ulici.

Ve 20:02 tým dorazí do ulice Herzl 63 a střetne se s teroristou, který na tým zahájil palbu a smrtelně zranil seržanta Khuriho. Seržant A. sesedl z motocyklu a vystřelil na teroristu z pistole, čímž teroristu zlikvidoval a útok ukončil.

31.03.2022 06:13 Daniel Žingor166Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova