Praha Jeruzalém

Obyvatelé hlásí, že slyšeli výbuchy poblíž města Šlomi. Podle IDF explodovala jedna raketa vypálená z Libanonu v otevřené oblasti. IDF odpovídá útokem na cíle v jižním Libanonu.

Autor: Elad Benari 25.4.22 6:10

Obyvatelé severního Izraele v neděli večer hlásili, že slyšeli výbuchy poblíž města Šlomi, které se nachází nedaleko libanonských hranic.

Nebyla aktivována žádná siréna.

IDF potvrdila, že jedna raketa byla vypálena z Libanonu směrem na izraelské území a explodovala v otevřeném prostoru. V souladu s pravidly nebyla spuštěna žádná siréna, protože raketa dopadla na otevřené prostranství.

V oznámení IDF obyvatelům se uvádí, že mohou pokračovat v běžném životě.

Později v neděli večer zaútočily dělostřelecké jednotky IDF na cíle v Libanonu.

Mluvčí IDF uvedl, že dělostřelci zaútočili na otevřené oblasti v jižním Libanonu a v blízkosti oblasti, ze které byla raketa odpálena, za použití desítek dělostřeleckých granátů. Kromě toho byl napaden cíl v oblasti infrastruktury.

Naposledy byly rakety z libanonského území směrem na Izrael vypáleny loni v srpnu, kdy byly v řadě lokalit na severu země aktivovány sirény. Z Libanonu bylo na izraelské území vypáleno více než deset raket, z nichž většinu zachytily systémy protivzdušné obrany a zbytek explodoval na volném prostranství v oblasti Har Dov.

Mluvčí IDF později uvedl, že Hizballáh vypálil na Izrael palbu 19 raket, z nichž tři dopadly do Libanonu, deset zachytily střely Iron Dome a šest dopadlo na otevřená prostranství v oblasti Har Dov.

25.04.2022 05:52 Daniel Žingor125Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova