Praha Jeruzalém

Kapitánka Maya, členka jednotky mluvčího IDF, říká pro Arutz Sheva, jak důležité je světu sdělit celou pravdu o 7. říjnu.

Autor: Yoni Kempinski 21. prosince 2023 22:54

Kapitánka Maya, členka jednotky mluvčího IDF, hovořila s Israel National News – Arutz Sheva během návštěvy mezinárodní delegace ve Kfar Aze a dalších obcích jižního Izraele, které byly zpustošeny během masakru Hamásu 7. října.

Kapitánka Mayová popsala, jak důležité je představit světu pravdu o tom, co se 7. října stalo, a jakou roli hraje při zajišťování prezentace těchto faktů.

„Sloužila jsem v IDF téměř pět let a také jsem nedělala to, co dělám teď, ale myslím, že tato mise je nesmírně důležitá,“ řekla. „Myslím, že svět potřebuje vědět, vidět a pochopit, co se zde odehrálo. Vidět to a být toho svědkem na vlastní oči, i když je to 75 dní, jako jsme teď, myslím, že je to něco jiného než vidět to přes objektiv, přes kameru.“

„Chceme, aby lidé přišli a viděli, a chceme, aby znali fakta o tom, co se tu stalo, protože jakkoli je to hrozné a srdcervoucí… je důležité pochopit, co se tu odehrálo.“

Při popisu útoku na Kfar Azu 7. října řekla: „Mluvíme o stovkách teroristů, kteří pronikli do kibucu. Přišli dobře připraveni, měli zbraně, RPG, bomby a začali střílet do domů lidí, do domů nevinných, mírumilovných civilistů“.

„Z Gazy přivezli cisterny s benzínem a pneumatiky. Zapálili domy. Lidé se schovávali u svých maminek, v protiatomovém krytu, v místnosti, která má být ve vašem domě bezpečná.“

Při popisu druhé vlny Gazanů, kteří nebyli napojeni na Hamás, ale následovali teroristy přes hranice a sami se dopustili mnoha zločinů, Maya řekla, že si sama není jistá, jak je zařadit.

„Přišli sem, nebyli spojeni s Hamásem, přišli sem a rabovali. Když si to zkusím v duchu představit… Snažím si představit části těl, rozřezaná těla, která byla znásilněna, spálena, a brali lidem věci. Jedna žena nám říkala, že jí vzali prádlo, dámské boty, ploché televize. Spoustu vzkazů, které vidíte před těmi byty, i když je to vyklizené, udělali oni,“ řekla.

„Jsme na misi,“ řekla Maya. „Cítím se poctěna, že tu mohu být, protože upřímně z hloubi srdce věřím, že svět potřebuje vědět a vidět, co se tu stalo. A pokud v tom mohu být nějak nápomocná, pak jsem požehnaná, že jsem tu, protože se nacházíme v tak těžké době a potřebujeme, aby se to svět dozvěděl.“

22.12.2023 05:18 Daniel Žingor247Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.