Praha Jeruzalém

Na titulní straně deníku Tehran Times je mapa Izraele s vyznačenými cíli, které Írán údajně může zasáhnout, pokud Izrael udělá „jeden špatný krok“.

Od: Israel National News 15.12.21 8:47

„Stačí jeden špatný pohyb“ – a toto jsou cíle, které zasáhneme v Izraeli, hlásá titulní strana vydání deníku Tehran Times zveřejněná ve středu brzy ráno.

Na titulní straně novin byla zobrazena mapa Izraele s vyznačenými „cíli“, které by Írán údajně mohl zasáhnout.

„Zintenzivnění izraelských vojenských hrozeb vůči Íránu zřejmě naznačuje, že sionistický režim zapomněl, že je Írán více než schopen ho zasáhnout odkudkoli,“ uvádí se v článku Times.

„Izraelští vojenští experti se obávají krátké doby, kterou Írán potřebuje k zasažení Izraele,“ neboť „Íránu trvá hodinu, než odpálí rakety na Izrael,“ uvedly Tehran Times s odvoláním na deník Yediot Aharonot.

Deník Tehran Times rovněž citoval náčelníka íránského generálního štábu generálmajora Mohammada Bagheriho, který v úterý prohlásil, že „naše síly nikdy nepodceňovaly hrozbu nepřítele a jsou připraveny i na ty nejmenší hrozby ve strategické oblasti“.

Zdůraznil, že íránská armáda je v „maximální ostražitosti úměrné situaci nepřítele“.

„Na strategické úrovni nemáme v úmyslu nikoho zasáhnout, ale na operační a taktické úrovni jsme připraveni k rozhodné reakci a rychlé a tvrdé ofenzívě proti nepříteli,“ řekl Bagheri.

Deník Times si povšiml načasování plánovaného leteckého cvičení Izraele a tvrdil, že „Německo se spojilo s Velkou Británií, aby spolupracovalo s Izraelem během vídeňských rozhovorů“, a upozornil, že „izraelské rušivé kroky nejsou pro vyjednavače žádnou záhadou“.

„Ruce pryč!“ uzavírají Tehran Times.

16.12.2021 05:49 Daniel Žingor394Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova