Praha Jeruzalém

Nová budova má v sobě více než 14 000 různých senzorů, které ovládají například světlo nebo teplotu v budově.

 

Společnost Intel používáte každý den a ani o tom možná nevíte. Vyrábí nejrůznější zařízení, od super výkonných počítačů pro vědecké účely, až po wifi kartu, která vám umožňuje číst tento článek.

 

Intel slavnostně předvedl svou novou budovu pro vývoj nových zařízení ve městě Petah Tikva. Nové vývojové centrum je velmi prostorné (75 000 m²) pro 2 000 zaměstnanců. Výtahy používají chytré algoritmy, které se učí, kdy zaměstnanci výtah používají, díky nimž zmenší dobu čekání. Další moderní vychytávka jsou parkovací místa, která vám sama ukáží, kam zajet pro optimální cestu z práce a do práce. 

 

V samotné budově je zabudovaná také synagoga, tělocvična, pokoj pro muzikanty a dokonce i vlastní kadeřnictví. Intel se při stavbě zaměřil na účinnost, a tak budova využívá jen 75% vody a 40% elektřiny než je standard a 95% odpadu, který se vytvořil při stavbě, bylo recyklováno.

 

Intel investoval 180 milionů dolarů. Je vidět, že Izrael je opravdu jednou z nejmodernějších zemí, do které investuje nejedna špičková IT firma.

 
16.09.2019 10:58 Šimon Malíček167Zdroj: World Israel News

Klíčová slova