Praha Jeruzalém

Mluvčí předsedy Palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse obviňuje americkou administrativu ze spoluúčasti na izraelské válce proti Hamásu v Gaze.

Autor: Dalit Halevi 25. dubna 2024 4:19

Mluvčí předsedy Palestinské samosprávy (PA) Mahmúda Abbáse Nabíl abú Rudíneh ve středu obvinil americkou administrativu z hrozeb a eskalace izraelské bezpečnostní situace v pásmu Gazy.

Abu Rudeineh prohlásil, že izraelská vojenská aktivita v gazanském městě Rafáh povede k „masakrům, katastrofám a vyhánění obyvatel, a to bude začátek nové fáze dlouhého konfliktu“.

„Americká rozhodnutí týkající se vojenské a finanční pomoci spolu s využitím práva veta v Radě bezpečnosti činí ze Spojených států partnera ve vyhlazovací válce, a to je nepřátelský postoj vůči palestinskému lidu a arabskému národu a vůči všem zemím, které stály v Radě bezpečnosti na naší straně,“ prohlásil.

„Masové demonstrace, které zachvátily hlavní města světa, a v poslední době i demonstrace a protesty na amerických univerzitách, které vyzývají k ukončení agrese a ukončení okupace a jejích zločinů na palestinských územích, vyjadřují výzvu americké vládě, aby přehodnotila své postoje, zřekla se slepé podpory izraelské okupace, postavila se za mezinárodní právo a realizaci rozhodnutí mezinárodní legitimity.“

26.04.2024 05:23 Daniel Žingor167Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

3 komentáře

  1. Karel Pittner

    1. 5. 2024

    Odpovědět

    Pan Hanák má naprostou pravdu, Nechápu, že to ti obyvatelé Gazy ještě nepochopili. Pravděpodobně počítají s tím , že se bouřka přežene a celý svět jim s z té bryndy, kterou si nadrobili pomůže, přece je v tom nenechá, vždyť chtěli jenom vyvraždit Izraelce....

  2. Zdeněk Hanák

    26. 4. 2024

    Odpovědět

    Jaká Israelská opkupace??? Gaza byla plně pod Palesinckou autoritou a pod autortioou Hamasu. Mohli si tam dělat co chtěli a mohli ukázat, že chtějí svůj stát. Na území Gazy měli šanci budovat svoji suverenitu. Hamas je ten agresor, Hamas zaútočil na Israel a jedině proto je Israelská armáda dnes v Gaze. To je absoulutně nezbytné míét pořád na paměti. Hamas ani tzv "Palestinci" po těch hrůzách co provedli nemají ani nejmenší právo něco chtít. Tady jakákoli diskuse již skončila. Hamas chtěl válku, tak ji má! Jedině co musí udělat, tak vrátit všechny rukojmí, bez jakýchkoliv podmínek!

    • Petr Moravec

      28. 4. 2024

      Odpovědět

      Nerozčilujte se pane Hanáku, arci zločinci světového formátu mají dobře nastudovanou Goebbelsovu propagandu. Vědí že velká lež, je vždy účinnější, než malá (a u mnohých občanů se můžete přesvědčit, že to opravdu funguje)

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.