Praha Jeruzalém

Mluvčí IDF kontradmirál Daniel Hagari uvedl, že téměř všechny z 300 střel vypálených na Izrael během noci byly zachyceny po setkání se „vzdušnou a technologickou převahou IDF“.

Od: Israel National News 14. dubna 2024 7:43

Mluvčí IDF kontradmirál Daniel Hagari dnes ráno (v neděli) poskytl další aktuální informace po íránském útoku na Izrael.

„Včera večer Írán zahájil útok proti Izraeli a vyslal více než 300 hrozeb různého typu. Íránská hrozba narazila na vzdušnou a technologickou převahu IDF v kombinaci se silnou bojovou koalicí, která společně zachytila naprostou většinu hrozeb,“ uvedl Hagari.

Dodal: „Zachytili jsme 99 % hrozeb vyslaných proti území Státu Izrael. To je velmi významný strategický úspěch. Z přibližně 170 bezpilotních letounů, které Írán vypustil, pronikla na izraelské území nula. Desítky z nich byly zachyceny stíhacími letouny letectva, naším systémem protivzdušné obrany a obrannými systémy a letouny našich partnerů. Z více než 30 řízených střel, které Írán vypustil, pronikla na izraelské území nula. Pětadvacet z nich bylo zachyceno stíhacími letouny letectva mimo hranice země.“

Poznamenal však, že několik raket zasáhlo základnu Nevatim v jižním Izraeli a způsobilo na ní menší škody.

14.04.2024 06:52 Daniel Žingor327Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

5 komentářů

  1. abbe

    15. 4. 2024

    Odpovědět

    Tzv. "západní spojenci" (USA, GB, F & spol.) jsou HNUSNÍ POKRYTCI. Proč nebrání Ukrajinu před Russáky stejně jako Israel před Íránem? Ukrajinci zažívají stejné útoky každý den už 2 roky. "Spojenci" si udělali z Ukrajiny válečnou laboratoř a budou si zde testovat svoje zbraňové systémy až do posledního Ukrajince. Fuj, fuj, fuj.

  2. Andrea

    14. 4. 2024

    Odpovědět

    Izrael bol teraz úspešny hlavne vďaka tomu, že Irán vystrelil rakety len ako hrozbu, aby ukázal, že dokáže zasiahnuť celý Izrael. Dal mu čas sa pripraviť. Ak však Izrael odpovie a zaútočí na Irán podobne, rozzúri neľútostnu šelmu a ďalšia odpoveď Iránu nebude už iba obyčajnou manifestáciou sily. Modlím sa, aby Izrael už neodpovedal. Ale aby dokončil misiu v Gaze. Hrozí naozaj väčší konflikt na Blízkom východe so zapojením USA a Ruska ako spojencami. V každom prípade sama Biblia hovorí, že budú zlomené 3 rohy z 10 - tich. Súčasný vývoj ukazuje, kto je tými 3 rohmi. Vobec nezdielam radosť, ktorú teraz vodca IDF má. Je to iba slabá útecha samých seba. Zábery z hukotu sirén a krik ľudí je veľmi desivý. 😔

  3. מחלת נפש ישראלית

    14. 4. 2024

    Odpovědět

    אתמול בלילה ישבנו מכווצים ומבוהלים מתחת לשמלה של אמא אמריקה והיום ראש הממשלה עמית סגל כבר דיבר על תגובה ישראלית ש"חייבת לבוא" זו מדינה קטנה וחלשה עם נפיחות מוחית שגורמת לאזרחיה לחשוב שהם גורילה ענקית , האם הטימטום הזה יפסק רק כשנהפוך לתלולית עפר ?

    • Daniel Žingor

      14. 4. 2024

      Odpovědět

      והאם יש לך אפשרות אחרת לפעול?

  4. Daniel Choma

    14. 4. 2024

    Odpovědět

    Bravó Izrael. Stojíme s vami v týchto chvíľach.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.