Praha Jeruzalém

Během úterní noci spustil vůdčí představitel izraelské opozice a předseda strany Likud, Benjamin Netanjahu, svůj internetový blog a tím se zařadil po bok mnoha veřejných osobností, které publikují na vlastních stránkách na internetu a mezi něž patří třeba i íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád.
Netanjahu spustil svůj blog s cílem dostat své poselství přímo lidem bez mediálního zprostředkování – média mu nedávají dostatek prostoru a tak si našel cestu, jak je obejít.
Na blogu jsou zveřejněny Natanjahuovy články, proslovy, fotografie, videa atd. Mnohé z materiálů připomínají, že varoval před nebezpečím Íránu, stažení z Gazy, Hizballáhu a dalších.
Úvodní slovo vyjadřuje Netanjahuovo potěšení z možnosti mít skrze tento blog otevřený dialog s veřejností. Vítá také podněty a myšlenky veřejnosti prostřednictvím diskuzí k článkům. Jejich možnost na blogu vítá jako pro politika zvlášť důležitou zpětnou vazbu od veřejnosti. Se slovy, že se o něm ví, že je demokrat, sděluje, že vítané jsou i méně pozitivní příspěvky.
Na blogu dále plánuje zveřejňovat své (a svých kolegů) pohledy a plány, které zamýšlejí prosadit, až se vrátí k moci. Blog je pro Netanjahua jedním ze tří prostředků pro oslovení veřejnosti, k dalším patří cestování po zemi a tradiční média.

Zatím pouze v hebrejštině: Bibi blog

06.12.2006 00:00 12