Praha Jeruzalém

Prezident Herzog před odletem: Přivážím s sebou požehnání míru a poselství míru pro celý region.

Od: Israel National News 30.1.22 6:25

Historicky poprvé odletěli prezident Isaac Herzog a první dáma Michal Herzog v neděli brzy ráno do Spojených arabských emirátů na prezidentskou návštěvu na pozvání faktického vládce Spojených arabských emirátů a korunního prince Abú Dhabí šejka Mohammeda bin Zayeda Al Nahyana.

Prezident navštíví Abú Zabí a Dubaj a uskuteční oficiální setkání s korunním princem Abú Zabí, šejkem Mohammedem bin Zayedem Al Nahyanem; ministrem zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce SAE šejkem Abdullahem bin Zayedem Al Nahyanem; viceprezidentem, předsedou vlády a ministrem obrany SAE a vládcem Dubaje šejkem Mohammedem bin Rašídem Al Maktúmem; generálním komisařem výstavy Expo 2020 v Dubaji a ministrem SAE pro toleranci a soužití šejkem Nahyanem bin Mubarakem Al Nahyanem; a zástupci podnikatelského sektoru a židovské komunity.

Před odletem prezident Herzog řekl: „Dobré ráno. Dnes ráno se vydávám na historickou cestu do Spojených arabských emirátů společně se svou ženou Michal. Spojené arabské emiráty navštívíme v návaznosti na mírovou dohodu mezi Izraelem a Spojenými arabskými emiráty.“

 

„Přivážím s sebou požehnání míru a poselství míru celému regionu, národům tohoto regionu. Mír s sebou přináší prosperitu, pokrok a růst ve prospěch národů regionu. Setkám se s vedením Spojených arabských emirátů na osobní pozvání korunního prince šejka Mohammeda bin Zayeda a přeji mu vše dobré a jsem mu vděčný za jeho odvahu a smělé vedení, které vyjednalo mírovou dohodu s Izraelem a vyslalo celému regionu poselství, že mír je pro národy regionu jedinou alternativou. Děkuji vám mnohokrát. Šalom. As-Salaamu-Alaikum,“ uzavřel Herzog.

Po příletu prezidenta a první dámy do Spojených arabských emirátů se prezident setká s ministrem zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce SAE šejkem Abdulláhem bin Zajdem.

Poté bude prezident Herzog přivítán oficiální ceremonií v královském paláci, kde se setká s korunním princem Abú Zabí a zástupcem vrchního velitele ozbrojených sil Spojených arabských emirátů šejkem Mohammedem bin Zayedem.

Později se prezident a první dáma zúčastní akce s představiteli židovských komunit v SAE. Akce se zúčastní také izraelský velvyslanec v SAE Amir Hayek.

30.01.2022 06:14 Daniel Žingor94Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova