Praha Jeruzalém

IDF po třídenním pátrání oznámila dopadení teroristů, kteří minulý týden zavraždili tři lidi ve městě Elad.

Od: Israel National News 8.5.22 10:59

Dva teroristé, kteří minulý týden zavraždili tři Izraelce při útoku sekerou ve městě Elad, byli po třídenním pátrání zatčeni, oznámila v neděli ráno IDF.

Teroristé, kteří byli identifikováni jako devatenáctiletý obyvatel Jeninu Assad Yussef Assad Al-Rafa’i a dvacetiletý Sabhi Imad Sabhi Abu Shakir, byli zatčeni při prohledávání oblasti kolem Eladu bezpečnostními silami a nalezeni poblíž lomu.

Při společném pronásledování byly použity technologické a zpravodajské prostředky a speciální jednotky policie, Šabaku a IDF.

Oren Ben Yiftach, Boaz Gol a Yonatan Havakuk byli zavražděni při útoku v noci ze čtvrtka na pátek, na konci izraelského Dne nezávislosti.

Vyšetřování útoku ukázalo, že teroristé na závěr Dne nezávislosti kontaktovali jednu ze svých obětí, Orena Ben Yiftacha, a požádali ho, aby je odvezl do Eladu.

Tvrdili mu, že pracují na rekonstrukci synagogy ve městě. Oren jejich žádosti vyhověl – a když dorazili do blízkosti synagogy, překvapili ho a začali ho bodat.

Oren se ze zbývajících sil snažil s teroristy bojovat a dokonce se mu podařilo jednoho z nich zranit, ale nakonec ho přemohli a pokračovali ve svém vražedném tažení.

09.05.2022 05:13 Daniel Žingor141Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News