Praha Jeruzalém

Terorista odsouzený za vraždu izraelského řidiče autobusu v roce 1978 prohrál odvolání proti svému opětovnému uvěznění za porušení podmínek propuštění v roce 2011.

Od: Israel National News 6. prosince 2022 15:45

Terorista, který byl propuštěn v rámci dohody o propuštění Gilada Schalita, se vrátí do izraelského vězení.

Nael Barghouti byl v roce 1978 odsouzen za to, že byl členem oddílu teroristů Fatahu, kteří zavraždili izraelského řidiče autobusu Dana Jekuela Mordechaje. Barghouti byl odsouzen k doživotnímu trestu a dalším 18 letům vězení. V roce 2011 byl propuštěn v rámci Schalitovy dohody s Hamásem.

V roce 2014 byl Barghouti jedním z řady teroristů, kteří byli propuštěni na základě Schalitovy dohody a kteří byli znovu zatčeni za porušení podmínek propuštění a návrat k teroristické činnosti. V roce 2017 mu vojenský soud nařídil, aby si odpykal zbytek původního doživotního trestu.

Barghouti podal proti rozsudku odvolání a v květnu 2022 izraelský nejvyšší soud nařídil, aby byl jeho případ znovu projednán. Vojenský soud nedávno potvrdil své dřívější rozhodnutí, že si Barghouti odpyká doživotní trest.

Vojenský soud dospěl k závěru, že existuje dostatek důkazů pro určení, že se Barghouti dopustil trestného činu tím, že vlastnil velké množství peněz, o nichž věděl, že pocházejí od teroristické organizace, a porušil tak podmínky svého propuštění.

Barghouti je údajně nejdéle vězněným palestinským Arabem v Izraeli, od svého prvního zatčení si ve vězení odseděl více než 41 let.

07.12.2022 04:51 Daniel Žingor77Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova