Praha Jeruzalém

Zabít šestiletého chlapce stojí 10 000 dolarů a teroristé ty peníze mají.

Autor: Daniel Greenfield, FrontPage Magazine, 15. února 2023

Když se ministr zahraničí Blinken setkal s vůdcem OOP Mahmúdem Abbásem, pochlubil se více než miliardou dolarů pomoci, kterou Bidenova administrativa vyčlenila pro teroristická území.

Tato pomoc si vyžádala velmi vysokou cenu.

V únoru 2019 se stalo oficiálním úplné přerušení pomoci ze strany prezidenta Trumpa. V tomto roce bylo při bodných, střeleckých, raketových a jiných útocích zabito 10 Izraelců nebo lidí v Izraelem kontrolovaných oblastech, což je o 12 méně než v předchozím roce, v roce 2017 to bylo 15 a v roce 2016 16.

V roce 2020 však byli zabiti pouze tři Izraelci.

Tato čísla odrážela sníženou kapacitu islámských teroristů. Snížení počtu nebylo způsobeno pandemií. V roce 2020 stále docházelo k útokům, včetně bombových útoků, odpalování raket a bodných útoků, ale úspěšnost a smrtelnost těchto útoků byla nižší.

V roce 2021 se počty opět dramaticky obrátily.

V dubnu 2021 Bidenova administrativa obnovila pomoc OOP. Počet teroristických incidentů, odrážejících pokusy o útok, prudce vzrostl z 91 v únoru a 89 v březnu na 130 v dubnu.

V květnu se obnovily velké boje, při nichž bylo zabito 13 Izraelců, včetně dvou dětí.

Do konce roku bylo v izraelských oblastech zabito 17 lidí. Více než 400% nárůst počtu mrtvých byl jen začátkem. V roce 2022 bylo zabito 31 Izraelců nebo lidí v izraelských oblastech, přičemž v roce 2020 to byly pouhé 3 oběti, což představuje obrovský 900% nárůst obětí od obnovení zahraniční pomoci teroristům. Jednalo se o nejhorší počet obětí od roku 2015 za Obamy.

V lednu a první polovině února 2023 však bylo zabito již 10 Izraelců, včetně šestiletého a osmiletého chlapce.

Za měsíc a půl roku 2023 jich bylo zabito třikrát více než za celý rok 2020. To je 233% nárůst oproti roku 2020 za pouhý zlomek roku, ale je to také výrazná meziměsíční eskalace oproti roku 2022, kdy v lednu a únoru nedošlo k žádným útokům. V roce 2023 již teroristé zabili více lidí než po většinu března v roce 2022.

Toto je rozdíl, který dělá jedna miliarda dolarů.

Ačkoli se média snaží terorismus vykreslit jako útoky „osamělých vlků“, jedná se o davové násilí, jaké pomohly inovovat Al-Káida a ISIS. Verze Organizace pro osvobození Palestiny je však jedinečná díky programu „Pay-for-Slay“, který odměňuje teroristy bez ohledu na jejich formální příslušnost, včetně členů ISIS a Hamásu, platem a platbami pro jejich rodiny.

Teroristé jsou placeni v závislosti na délce trestu odnětí svobody. To znamená, že úspěšní vrazi si mohou vydělat 2 000 až 3 000 dolarů měsíčně v části světa, kde se průměrný plat pohybuje kolem 700 dolarů měsíčně. Být teroristou je pětkrát výhodnější než být učitelem.

Palestinská samospráva vyzývá k vraždění Židů, chválí ho a pak ho odměňuje.

Muhammad al-Lahham z Revoluční rady Fatahu, která řídí politické hnutí stojící za teroristy Palestinské samosprávy, byl zachycen na videu, jak chválí „vlastenecké svědomí“ teroristy, který v roce 2022 zabil rabína, jenž vedl svého dvouletého syna na procházku.

Trumpova administrativa přerušila pomoc Palestinské samosprávě OOP a Kongres přijal zákon Taylor Force Act, který zakazuje, aby finanční prostředky šly na financování Pay-to-Slay.

Po celou dobu vedení OOP důsledně odmítalo zastavit financování terorismu.

„Nebudeme snižovat ani bránit (vyplácení) příspěvků rodinám mučedníků, vězňů a propuštěných vězňů, jak o to někteří usilují, a kdyby nám zbyl jediný haléř, vyplatíme ho rodinám mučedníků a vězňů,“ pochlubil se Abbás. „Mučedníky“ myslel ty islámské teroristy, kteří byli zabiti při provádění teroristických útoků.

Navzdory tomu Bidenova administrativa obnovila pomoc a obnovila diplomatické vztahy. Biden a Blinken se s Abbásem setkali. A zatímco útočili na Izrael kvůli všemu, od povolení Židům modlit se na Chrámové hoře (kvůli židovským modlitbám urážejícím muslimské cítění) až po reformu demokratického soudnictví, která omezí jednostrannou pravomoc soudců podporujících terorismus, Biden a Blinken neměli teroristům co říci k programu financování vražd Židů.

America First Legal pod vedením Stephena Millera podala žalobu na Bidenovu administrativu jménem rodičů Taylora Force: nežidovského válečného veterána z Afghánistánu zavražděného v Jeruzalémě.

„Bidenova administrativa si je dobře vědoma toho, že Palestinská samospráva platí palestinským teroristům za to, aby v Izraeli zraňovali nebo zabíjeli nevinné Američany a Izraelce. Přesto v hrubém rozporu s Taylor Force Act, federálním zákonem, který zakazuje vládě posílat peníze amerických daňových poplatníků Palestinské autonomii, dokud nepřestane podporovat terorismus, prezident Biden a ministr zahraničí Blinken obnovili platby Palestinské autonomii poté, co Trumpova administrativa tyto platby v souladu s Taylor Force Act zastavila,“ prohlásila právní kancelář America First Legal..

„Zákon Taylor Force, pojmenovaný po našem synovi, byl schválen Kongresem a podepsán prezidentem Trumpem, aby zastavil toto placení za vraždy. Přesto Bidenova administrativa platby PA obnovila bez ohledu na program Pay to Slay,“ uvedl Stuart Force, Taylorův otec.

Hrozba sahá za hranice Izraele

Rozhodnutí Bidenovy administrativy financovat Palestinskou samosprávu má důsledky i mimo Izrael. Islámský terorismus je celosvětovou hrozbou a v zahraničí spolehlivě zabíjí Američany.

„Robbi a já vyzýváme prezidenta Bidena, aby přestal posílat Palestinské samosprávě peníze daňových poplatníků, které nakonec budou financovat terorismus,“ apeloval Stuart Force.

A poslední vlna násilí ukazuje, jak „zaměnitelné“ tyto peníze jsou.

Masivní nárůst úspěšných teroristických útoků není náhoda. Čísla se stanou ještě významnějšími, když rozlišíme mezi takzvanými útoky „osamělých vlků“, na které má největší přímý vliv „Pay-to-Slay“, a raketovými útoky jiných teroristických skupin. V roce 2018 bylo při přímých teroristických útocích zabito 14 osob.

V roce 2019, kdy Trump přerušil pomoc OOP, se toto číslo snížilo na 5. Do roku 2020 klesl na 3, v roce 2021, kdy Biden pomoc obnovil, stoupl na 4 a poté v roce 2022 vystřelil na 32, což odráží efekt „pomalého hoření“, kdy jsou peníze na zaměnitelnou pomoc odebírány a poté obnovovány v rámci vládní byrokracie, i když je řízena teroristy a pro teroristy.

Vzhledem k tomu, že Bidenova administrativa pokračuje v pumpování peněz do teroristických entit okupujících části Izraele, násilí se drasticky zvyšuje. Rok 2023 je již na nejlepší cestě překonat rok 2022, který měl nejhorší čísla od roku 2015. Úroveň islámského terorismu se vrací na úroveň Obamovy administrativy, a to znamená, že v Izraeli můžeme očekávat ještě vyšší počet obětí.

Miliarda dolarů pomoci je jedním z faktorů, ale ještě větším faktorem je, že Bidenova administrativa se stejně jako její demokratická předchůdkyně netají podporou Palestinské samosprávy. A Bidenova administrativa šla ve své diplomatické podpoře režimu OOP a nátlaku na Izrael ještě dál. Poslední vraždy jsou dílem teroristické skupiny, která ví, že jí Washington kryje záda a zasáhne na její ochranu před Izraelem.

Rozhodnutí Bidenovy administrativy jmenovat klíčovou spojkou s OOP Hádího Amra, otevřeného stoupence islámského terorismu a odpůrce židovského státu, který se inspiroval intifádou, má své důsledky a mrtvá těla v Jeruzalémě patří k těm nejzřetelnějším.

Islámský terorismus funguje na základě peněz a zahraniční podpory. Bidenova administrativa poskytla obojí. Palestinská samospráva vynakládá stovky milionů dolarů ročně na Pay-to-Slay.

Potrubí teroru může končit šestiletým chlapcem ležícím mrtvým na jeruzalémské ulici, ale začíná penězi přicházejícími z Washingtonu D. C. Útoky z 11. září stály Al-Káidu asi půl milionu dolarů.

Náklady OOP na zabití toho malého chlapce, jeho bratra a novomanžela, který šel strávit šabat s rodinou své ženy, pravděpodobně činí asi 30 000 dolarů ročně. Nebo 10 000 dolarů za každého mrtvého Žida. To je zlomek milionů dolarů zahraniční pomoci, z nichž by bylo možné financovat další stovky a tisíce vražd Židů.

10 000 dolarů na zabití šestiletého chlapce, dalších 10 000 dolarů na zabití jeho osmiletého bratra. Díky finančníkům z Bidenovy administrativy, vraždící Židy, mají teroristé peníze.

A my jsme ti, kdo jim je poskytují.

16.02.2023 05:33 Daniel Žingor755Zdroj: World Israel News

Klíčová slova