Praha Jeruzalém

Katlan je díky své velikosti čtvrtou největší zásobou zemního plynu v Izraeli. Společnost Energean již těží v podmořských ložiscích Karish, Karish North a Tanin a také v několika blocích většího plynového pole Tamar.

Autor: Pesach Benson, TPS, 1. června 2023

Nové ložisko zemního plynu v izraelských vodách bylo ve středu oficiálně certifikováno ministerstvem energetiky jako zásoba plynu, což umožní jeho rozvoj.

Uznání ministra pro národní infrastrukturu, energetiku a vodní hospodářství Israela Katze znamená, že britsko-řecká energetická společnost Energean může začít připravovat plány na rozvoj ložiska, které dostalo název Katlan a celé se nachází v izraelských teritoriálních vodách.

„Katlan se může pochlubit přibližně 68 BCM [miliardami metrů krychlových] zemního plynu a my pilně pracujeme na jeho co nejefektivnějším rozvoji, abychom vytvořili udržitelnou hodnotu pro všechny naše zúčastněné strany. Věříme, že tento objev otevře nové příležitosti pro dodávky izraelského plynu na místní i regionální trhy,“ uvedl generální ředitel společnosti Energean Mathios Rigas.

Katlan je díky své velikosti čtvrtou největší zásobou plynu v Izraeli. Společnost Energean již rozvíjí zásoby v podmořských oblastech Karish, Karish North a Tanin a také několik bloků ve větším plynovém poli Tamar.

Od roku 2015 ministerstvo necertifikovalo žádné jiné objevy plynu na moři.

Ministr energetiky Katz uvedl: „Ve vodách Středozemního moře existuje potenciál pro další objevy , úřad pod mým vedením bude nadále rozvíjet zásoby zemního plynu, které se nacházejí na našem území, a podporovat průzkum & objev dalších zásob zemního plynu v zájmu energetické bezpečnosti státu Izrael a zajištění spolehlivé, čisté a cenově dostupné izraelské energetické ekonomiky.“

02.06.2023 05:14 Daniel Žingor107Zdroj: United with Israel

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.