Praha Jeruzalém

Netanjahu děkuje Egyptu, Řecku, Chorvatsku, Itálii a Kypru za vyslání protipožární pomoci Izraeli. Také PA nabízí svou pomoc.

Autor: Hezki Baruch, 24.5.2019 14:14

Po vlně požárů vyhodnocovali izraelský premiér Benjamin Netanjahu a ministr veřejné bezpečnosti Gilad Erdan (Likud) na velitelství záchranných sil v Tel Hadidu aktuální situaci.

Netanjahu a Erdan byli o situaci informováni policejním inspektorem generálem Moti Cohenem, komisařem hasičského a záchranného sboru generálem Dedi Simchihim, velitelem hasičské letky brigádním generálem Nir Rosenthalem a vysokými představiteli NSC, ministerstva obrany, ochrany přírody a parků, KKL-JNF, velitelství domácí fronty a meteorologické služby.

„Apelovali jsme na mnoho zemí,“ řekl Netanjahu. „Pomoc přišla z Řecka, Chorvatska, Itálie, Egypta a Kypru a velmi si toho vážíme. Rád bych poděkoval svému příteli egyptskému prezidentovi Sisimu za zaslání dvou vrtulníků.“

„Obdrželi jsme také nabídky pomoci od jiných, včetně Palestinské samosprávy,“ řekl Netanjahu. „Čtyři až šest zemí, včetně Ruska, jsou již připraveny poslat praktickou pomoc. Nabídli nám pomoc ještě dříve, než jsme se na ně obrátili. To je pro některé z těchto zemí velmi příznačné. Mezinárodní pomoc je důležitá a pomáhá našim národním kapacitám.“

26.05.2019 05:29 Daniel Žingor139Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova