Praha Jeruzalém

Turné Selichot (modliteb probíhajících v době Nejvyšších svátků) začala na hoře Herzel a pokračovala do Nachlaotu, Mahane Yehudy, Starého města, Armon Hanatzivu a k Rachelině hrobce.

Autor: Orly Harari, 6. 10. 1919 22:59

Tisíce lidí z celé země, muži a ženy, se v neděli večer zúčastnili každoročního Selichotu sionistické rady Izraele.

Účastníci přišli na horu Herzl a odtud v turné pokračovali do Nachlaotu, Mahane Yehudy, synagog Starého města, Armon Hanatziv, Racheliny hrobky a prohlídce ortodoxních míst Jeruzaléma.

Všechny proudy této akce skončily u Západní zdi, kdy se účastníci okolo půlnoci připojili k Selichot (modlitbám).

Akce se zúčastnil místopředseda Světové sionistické organizace Jacob Haguel, předseda sionistické rady Izraele Yigal Bibi a předsedkyně Herzlova centra Dr. Aliza Lavi.

„Jsme jen okamžiky před nejposvátnějším dnem judaismu a je vzrušující vidět tak veliký dav, který sem přišel do našeho věčného hlavního města k události, která začíná zde na hoře pojmenované po muži, který zasvětil svůj život založení židovského státu a je zde pohřben společně s našimi dalšími vůdci, jakož i s našimi hrdinnými vojáky, kteří za nás v průběhu let obětovali své životy,“ řekl Haguel. „Akci ukončíme u Západní zdi – zbytku naší svatyně.“

„Každý mluví o jednotě. Tady je skutečná jednota, jednota rozmanité izraelské společnosti kolem sionismu, tradice, dědictví a židovských hodnot. Žehnám všem, nechť jsou všechny jejich modlitby vyslyšeny a nechť tato jednota, kterou zde zažíváme, pokračuje po celý rok.“

07.10.2019 08:43 Daniel Žingor126Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova