Praha Jeruzalém

Ćlen pohraniční policie, který byl při útoku poblíž Lví brány lehce postřelen, řekl: Terorista vytáhl zbraň a začal střílet.

Autor: Ido Ben Porat, 7.2.2020 1:03

Hraniční policista Major G byl ve čtvrtek odpoledne poblíž Lví brány ve starém městě Jeruzaléma lehce postřelen – video zde.

Náčelník pohraniční policie Ya’akov (Kobi) Shabtai ho následně navštívil v nemocnici a ocenil jeho rychlou a profesionální reakci tváří přímému ohrožení, do kterého se spolu s dalším policistou na hlídkovém stanovišti dostali.

„Najednou terorista vytáhl zbraň a vystřelil na nás několik kulek. Byl jsem sice zasažen do ramene, ale se svým kolegou jsme na něj zaútočili a společně jsme ho zneutralizovali,“ řekl G a dodal: „Čekám na návrat ke své jednotce.“

K útoku došlo ve čtvrtek kolem 11:45. Terorista vyzbrojený pistolí se přiblížil k členům pohraniční policie, kteří stáli u jednoho z vchodů na Chrámovou horu a vystřelil na ně. Policisté, kteří bleskově zareagovali, teroristu zlikvidovali a zabránili tak dalšímu napadení nevinných civilistů.

Major G byl nejprve lehce postřelen do ruky, následně pak teroristu zasáhl a neutralizoval ho. Poté byl evakuován do nemocnice Shaare Zedek a o několik hodin později propuštěn domů.

07.02.2020 06:05 Daniel Žingor539Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News