Praha Jeruzalém

Organizace na osvobození Palestiny: Izrael prohlašuje násilný „boj“ za terorismus; příkaz k zastavení plateb teroristům je „vyhlášením války“.

Autor: Dalit Halevi, 9.5.2020 23:54

Revoluční rada Fatahu odsoudila bezpečnostní příkazy v Judeji a Samaří, které vystavují banky Palestinské samosprávy hrozbám pokut a vězení, pokud budou nadále převádět prostředky PA na bankovní účty vězňů.

Jde o reakci na příkaz PA, aby banky zmrazily účty teroristů, ale její následný slíb, že je, v rozporu s příkazy zakazujícími usnadňování plateb teroristům, znovu otevřou.

Ve svém víkendovém prohlášení OOP tvrdí, že jsou izraelské příkazy „porušením a ukončením diplomatických a ekonomických dohod“ mezi Izraelem a Palestinskou samosprávou.

Revoluční rada OOP uvedla, že tento krok považuje za „vyhlášení války proti nejposvátnější hodnotám palestinského vědomí a jeho samotné existence“.

Zdůraznila, že „palestinský národ“ neumožní realizaci tohoto nařízení, ani dalších rozhodnutí, jako je připojení částí Judeje a Samaří, které OOP považuje za vyjádření „zločinné a teroristické, sionistické okupace.“

Prohlášení také ocenilo slib předsedy Palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse, že pokud bude mít PA byť jen poslední cent, pošle ho rodinám vězěných teroristů.

Revoluční rada OOP kromě toho prohlásila, že Izrael využívá nákazy koronaviru k realizaci svých „satanských“ plánů „proti našim hrdinským vězňům“ a že „sionistická okupace“ roky pracuje na mezinárodní scéně na tom, aby „palestinský boj“ vykreslila jako teror.

Začátkem tohoto týdne bylo oznámeno, že banky PA začaly uzavírat účty vězněných teroristů kvůli obavám, že by je Izrael potrestal za usnadnění plateb teroristům. V reakci na to ozbrojení aktivisté v oblasti Jeninu zaslali bankám výhružnou zprávu s požadavkem, aby v převádění plateb těmto vězňům nepřestávaly.

10.05.2020 06:21 Daniel Žingor481Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova