Praha Jeruzalém

V nejnovějším ze série výbuchů, které otřásly Islámskou republikou, způsobil oheň explozi v zařízení na výrobu kondenzátu plynu ve východním Íránu.

Od: Arutz Sheva, 13.7.2020 20:02

V íránské chemické továrně došlo v pondělí k výbuchu, informovala íránská média.

K výbuchu údajně došlo v zařízení na výrobu kondenzátu plynu v průmyslové zóně Kavian Fariman v provincii Razavi Khorasan ve východním Íránu. Výbuch byl způsoben požárem, který vypukl v jedné z plynových nádrží.

Hasiči dokázali oheň lokalizovat dřív, než se rozšířil do jiných tanků a způsobil další výbuchy. Příčiny vzniku požáru se vyšetřují.

Incident je nejnovějším v řadě výbuchů, které v posledních týdnech Íránem otřásly.

Při výbuchu plynu v sobotu v Teheránu se otřásla obytná budova a byla zraněna jedna osoba, informovala íránská agentura ISNA.

V pátek informovaly IRIB, že v západním Teheránu došlo k výbuchu a že v oblasti, kde se to stalo, došlo také k výpadku elektřiny.

7. července při výbuchu v teheránské továrně byli zabiti dva lidé.

2. července způsobil výbuch závažné poškození jaderného zařízení Natanz.

V červnu otřásla íránským hlavním městem exploze poblíž vojenského komplexu v oblasti Parchin jihovýchodně od Teheránu. Úřady z tohoto výbuchu obvinily „úniky plynových nádrží“.

30. června zahynulo při výbuchu v lékařském centru v Teheránu 13 lidí. Zástupce guvernéra Teheránu Hamid Reza Goudarzi státní televizi řekl, že byla exploze způsobena únikem plynu.

14.07.2020 06:04 Daniel Žingor167Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova