Praha Jeruzalém

V reakci na pokus o útok na hranici s Izraelem, který byl zmařen, útočí IAF na cíle syrské armády.

Autor: Elad Benari, 3.8.2020 23:16

Bojové letouny a helikoptéry IDF v pondělí v noci zaútočily na cíle syrské armády v jižní Sýrii, potvrdil mluvčí IDF.

Letecký úder byl odvetou za pokus umístit výbušniny podél syrské hranice, která byla v neděli v noci zmařena na jižních Golanských výšinách.

Mezi napadené cíle patří pozorovací stanoviště a prostředky shromažďování zpravodajských informací, protiletadlových děl a velitelských a kontrolních středisek na základnách syrské armády.

„IDF považuje syrský režim za zodpovědný za jakékoli kroky podniknuté na jeho území a bude nadále jednat rozhodně proti jakémukoli porušení suverenity Státu Izrael,“ uvedlo prohlášení.

Syrská média informovala, že byly po leteckém úderu aktivovány systémy protiletecké obrany syrské armády. Podle předběžných zpráv byl letecký útok zaměřen na íránské milice ve východní Sýrii.

Oficiální syrská tisková agentura uvedla: „Byly aktivovány naše systémy protivzdušné obrany proti nepřátelským cílům na jihozápadním Damašku.“

V neděli v noci IDF zlikvidovala čtyři teroristy, kteří se pokoušeli umístit výbušniny na izraelsko-syrskou hranici.

Speciální jednotka Maglan působící v jižní oblasti Golanských výšin, poblíž vojenského stanoviště, identifikovala skupinu několika teroristů, kteří umístili výbušniny poblíž hraničního plotu.

Bojovníci IDF a letadla IDF na četu začali střílet a zasáhli je. Na izraelské straně nedošlo k žádným ztrátám.

„Síly severního velení jsou ve stavu vysoké pohotovosti a jsou připraveny na jakýkoli scénář. IDF považuje syrský režim za zodpovědný za jakékoli kroky pocházející z jejího území a nedovolí žádné narušení suverenity Státu Izrael,“ zdůraznil mluvčí IDF.

04.08.2020 05:25 Daniel Žingor127Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova