Praha Jeruzalém

Mladí Emiráťané zvou Izraelce, aby navštívili SAE ve videu v hebrejském jazyce – to propagovalo Ministerstvo zahraničí SAE a premiér Netanjahu.

Autor: Lauren Marcus, World Israel News, 20. srpna 2020

Mladý Emirráťan zve na videu v hebrejštině Izraelce k návštěvě Spojených arabských emirátů. Video bylo zveřejněno v úterý na Twitteru.

Tento klip byl propagován Ministerstvem zahraničí SAE a izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Video začíná pohledem na emiratskou a izraelskou vlajku a čtením arabského textu: „Poselství míru od mladých v SAE.“  V pozadí se hraje melodie „Hava Nagila“ a v hebrejštině se představuje mladý Emiráťan oblečený v jejich tradičním oděvu.

„Shalom. Jmenuji se Khalifa Saeed Al-Makhmoud a jsem mladý Emiráťan,“ říká.

„Narodili jsme se a vzdělávali ve Spojených arabských emirátech, pod vládou Sheikha Zayeda, požehnané paměti, která nás učila toleranci a soucitu.“

Průvodkyně dodává: „Sheikh Zayed do nás vštípil a propagoval koncept koexistence a tolerance.“

„Mírová dohoda mezi SAE a Státem Izrael vyvolává naději pro celý region a posiluje vazby našich národů na naše ekonomiky a bezpečnost.“

„SAE věří v obecnou humanitu a to, že všechny země na světě mají právo žít v míru a bezpečí,“ říká Al-Makmoud. „Vítejte ve Spojených arabských emirátech, zemi Šejka Zayeda. V zemi milosti, lidskosti a velkorysosti. Čekáme na vás,“ říká průvodkyně.

Po zveřejnění tohoto klipu Netanyahu tvůrcům za vytvoření videa poděkoval a přidal si hashtag Peace for Peace.

Už před touto formální mírovou dohodou navštěvovalo SAE desítky Izraelců – zatím skrytě, jen ti, kteří měli dvojí státní občanství, tedy pomocí zahraničních pasů. SAE ročně navštěvuje více než 16 milionů turistů.

Diskrétní obchodní vazby mezi SAE a Izraelem však již existují nejméně deset let.

21.08.2020 06:55 Daniel Žingor257Zdroj: World Israel News