Praha Jeruzalém

V roce 1683 Turci bojovali a snažili se dobýt Vídeň. Nyní bitva utichla, ale výsledkem je kapitulace. Názor…

Autor: Giulio Meotti , 27. června 2021 22:00

Poté, co vídeňská vláda zveřejnila podrobnou mapu mešit a islámských spolků v zemi nazvanou „národní mapa islámu“, pohrozilo Turecko Rakousku „vážnými důsledky“. Mapu vypracoval profesor tureckého původu Ednan Aslan ve spolupráci s Vídeňskou univerzitou.

Ze zveřejnění podrobné mapy 600 mešit a islámských sdružení je obviňována ministryně pro integraci Susanne Raabová. Hájila se tím, že mapa není útokem na rakouské muslimy, ale ukazuje velmi rychlé šíření „politického islámu“. Načasování zveřejnění této mapy je možná nešťastné, ale skutečnost je jasná.

Vídeňský kardinál arcibiskup Christoph Schönborn, který rozhodně není zvyklý na ostré tóny s islámem, v rozhovoru pro Der Standard uvedl: „Víte, co je to islám? Podívejte se na vídeňské školy a uvidíte, jak se demografický vývoj křesťanských a muslimských dětí liší. To je vážné téma. Nechybí islámské hlasy, které tvrdí, že je Evropa pro islám zralým ovocem“.

Deník Krone Zeitung zveřejnil emblematické údaje v případě neustálé a významné imigrace: „V roce 2046 bude každý třetí Vídeňan muslim“. Studii vypracoval Institut pro demografii při Rakouské akademii věd ve Vídni. V Rakousku žije v současné době asi 700 000 muslimů, což je 8 % obyvatelstva. To znamená, že jejich počet se od roku 2001 již zdvojnásobil. Při scénáři pokračující vysoké imigrace bude ve věku 30 let pětina rakouské populace tvořena muslimy. Ve Vídni dokonce každý třetí. Ve Vídni již nyní na středních a vysokých školách převažují muslimští studenti nad těmi katolickými.

Již ve své knize Před neomylností z roku 1990: Liberální katolicismus v biedermeierovské Vídni popsal Adam Bunnell Vídeň následovně: „Nikde není přítomnost minulosti patrnější než v prázdných, ale přesto udržovaných vídeňských kostelích, které tu jsou na každém rohu. Vídeňané budou rok co rok platit církevní daň, aby mohli o Vánocích nebo Velikonocích navštěvovat kostely – kvůli křtu, svatbě nebo pohřbu – a zachovat tradici, uchovat minulost, aby mohli svým dětem s velkými fanfárami znovu ukazovat tuto nádheru a krásu“.

K 333. výročí bitvy u Vídně proti Turkům se vyjádřil také kardinál Schönborn: „Dojde k islámskému dobytí Evropy? Mnozí muslimové si to přejí a říkají: Evropa je na svém konci“. Tentokrát však na rozdíl od 11. září 1683 nebude žádné bitvy zapotřebí. Bude to sladká kapitulace.

30.06.2021 05:37 Daniel Žingor472Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova