Praha Jeruzalém

Talicia od společnosti RedHill Biopharma je nový lék schválený Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), poprvé za více než deset let se lék týká infekce žaludku a střev u dospělých, která je způsobená bakterií H. pylori.

Od redakce Izrael21c, 15. března 2020

RedHill Biopharma v Tel Avivu a v Severní Karolíně oznámila zahájení prodeje léku Talicia, kapsle, která se uvolňuje postupně a léčí infekce u dospělích způsobené bakterií Helicobakter pyroli.

Podle studií RedHill Biopharma bakteriální infekce způsobené H. pyroli postihují přibližně 35 procent americké populace a více jak 50 procent té celosvětové.

H. pyroli ukázala rostoucí odolnost proti existujícím lékům a zvyšuje riziko peptických vředů a rakoviny žaludku.

„S potěšením vám oznamujeme dostupnost léku Talicia v lékárnách po celém státě, za více jak deset let prvního nového léku schváleného FDA, který bojuje proti H. pyroli infekcím,“ řekl Rick Scruggs, hlavní obchodní ředitel RedHillu.

„Pacienti, kteří se drželi své léčby při naší klíčové studii 3. fáze, dosáhli při užívání přípravku Talicia

 90procentní účinnosti. Po několik předešlých měsíců jsme pilně pracovali na tom, abychom zajistili optimální uvedení léku Talicia na trh, včetně kampaně o expanzivní nemoci a o obecném přehledu antibiotické rezistence zaměřenou na komunity gastroenterologie a poskytovatelům první péče.“

RedHill je expandující americká prodejní síla, která bude přípravek Talicia propagovat celostátně, přibližně pro 25 000 gastroeterologů, lékařů první péče a pro další poskytovatele zdravotní péče.

Společnost se specializuje na rozvíjení léčby nemocí žaludku a střev.

21.03.2020 05:55 Kristýna Šedivá143Zdroj: Israel 21C

Klíčová slova