Praha Jeruzalém

Vojenský soud obvinil teroristu, který zavraždil vojáka IDF St.-Sgt. Ronena Lubarského.

Od: World Israel News 

Palestinský terorista, který v květnu zavraždil vojáka IDF St.-Sgt. Ronena Lubarského byl ve čtvrtek obžalován vojenským soudem.

32 letý Islám Yusuf Hamid, obyvatel čtvrti Al-Am’ari na okraji Ramalláhu, shodil mramorovou desku na 20letého Lubarského a ta ho zabila.

Lubarský, voják elitní jednotky Duvdevan Commando Unit, byl Hamidem během vojenské operace těžce zraněn. Toto komando zatýkalo skupinu palestinských teroristů zapojených do nedávných útoků střelnými zbraněmi v této oblasti. Jeden podezřelý byl během operace zadržen. Zraněný Lubarský o hodinu později zemřel.

Hamid byl obviněn z vraždy a bránění spravedlnosti kvůli manipulaci s důkazy z místa činu bezprostředně po incidentu.

Hamid pochází z rodiny teroristů hlásíci se k Hamasu a jeho bratři provedli několik teroristických útoků, které vedly k smrti Izraelců, včetně smrti agenta Shin Bet Noama Cohena v únoru 1994.

Hamid sám byl v letech 2004 až 2009 vězněn za teroristické činy spáchané jménem teroristické skupiny Hamas.

Ari Lubarsky, Ronenův bratr, požaduje, aby byl Hamidovi udělen trest smrti, nikoli vězení.

Nestojíme o vězení pro tohoto teroristu, řekl Lubarsky, „tato párty musí skončit. Čtyři bratři tohoto teroristy sedí v izraelských věznicích. Požadujeme od generálního vojenského generálního advokáta jedinou věc: pro tohoto teroristu trest smrti. „

Do ukončení řízení proti němu byl Hamid vzat do vazby.

05.07.2018 09:10 Daniel Žingor244Zdroj: World Israel News

Klíčová slova