Praha Jeruzalém

Obyvatelé Adei Ad říkají, že jejich bezpečnostní tým zabil Araba, aby se vymanili z násilí arabského davu.

Od:  Arutz Sheva, 26.1.2019 18:55

IDF oznámila, že zahajuje vyšetřování incidentu, při kterém byl, obyvateli Adei Ad, izraelské vesnice v regionu Benjamin, zabit palestinský Arab.

„Dnes se proběhl fyzický střet mezi davem Palestinců a izraelským civilisty sousedícím s komunitou Adei Ad v okrese Ramallah. Během střetu byl lehce zraněn civilista, nicméně nepotřeboval evakuaci do nemocnice,“ uvedl mluvčí IDF.

V sobotu se, v průběhu střetů mezi Araby žijícími v oblasti a obyvateli Adei Ad, začalo střílet. Síly IDF a pohraniční policie, které na místo dorazily, reagovaly prostředky na rozehnání davů.

Obyvatelé Adei Ad ústy svého mluvčího uvedli, že jejich bezpečnostní tým byl nucen se bránit ostrou palbou, aby unikli násilnému arabskému davu, který bodal a bil židovské turisty.

„Jeden z turistů byl pobodán, nicméně se podařilo zavolat pomoc. Poté se, na záchranu turistů, vrhly na scénu civilní bezpečnostní týmy této oblasti. Ty také popřely informace o tom, že tu žádní turisté nebyli,“ řekl mluvčí Adei Ad.

„Síly civilní obrany byly napadeny a v okamžiku, kdy nabyli přesvědčení, že jsou jejich životy ohroženy, reagovaly ostrou palbou. Adei Ad vnímá opakované útoky obyvatel arabských vesnic v oblasti velmi vážně a vyzývá bezpečnostní složky, aby důsledně reagovaly a potrestaly všechny vesnice, které za terorismem stojí.“

27.01.2019 20:31 Daniel Žingor162Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova