Praha Jeruzalém

Ozbrojené palestinské frakce v pásmu Gazy varovaly, že situace v oblasti je na pokraji exploze.

Autor: Daniel Siryoti, Israel Hayom prostřednictvím JNS, 14. února 2019

Po krizové schůzce ohledně situace v Gaze vydaly ozbrojené palestinské frakce ve středu společné prohlášení, v němž obviňují Izrael z eskalace v pásmu.

„Sionistický nepřítel je zodpovědný za eskalaci v pásmu Gazy a my nepřipustíme, aby nadále pokračovaly útoky na aktivisty Pochodu návratu. Všechny příznaky naznačují, že je situace v důsledku blokády na hranici exploze a vy nedovolíme, aby lidé v Gaze umírali hladem,“ uvádí toto prohlášení.

„Sionistický okupant pokračuje v uhýbání před porozuměním arabského a mezinárodního tlaku na okupační sionistickou vládu a požadovku, aby se řídila dohodami o klidu,“ píší dále tyto frakce.

Skupiny také vystoupily proti Palestinské samosprávě s tím, že: „Pokračující sankce uložené Abu Mazenem (vedoucího Palestinské samosprávy Mahmúd Abbás) pásmu Gazy a jeho obyvatelům staví tento region na sud se střelým prachem, který do tváří v tvář sionistických nepřátel vybuchne, jakmile budou z jeho strany zastaveny platby mezd.“

„Šokováni tichem arabského světa“

Ve svém prohlášení palestinské frakce dále uvedly, že jsou „šokováni mlčením arabského světa ke zločinům sionistického nepřítele proti palestinskému lidu a islámským svatým místům“.

„Vyzýváme mezinárodní a islámské instituce, aby převzaly odpovědnost, pokud jde o sionistické zločiny, a zastavily je,“ uvedli. „Nebudeme opouštět bratry ve vězeních sionistických okupantů a budeme navždy připomínat krev mučedníků, která nebyla prolita nadarmo.“

15.02.2019 15:59 Daniel Žingor345Zdroj: World Israel News

Klíčová slova