Praha Jeruzalém

V souladu s tím, co PA vyplatila loni teroristům, nevyplatí izraelská vláda PA přibližně 140 milionů dolarů.

Od: Arutz Sheva, 17.2.2019 19:15

Bezpečnostní kabinet v neděli rozhodl o realizaci politiky kompenzace plateb Palestinské samosprávy teroristům.

Podle zákona přijatého Knesetem v červenci 2018 nebude PA vyplaceno 507 697 000 NIS (140 350 300 dolarů) z daňových příjmů.

Podle zprávy Ministerstva obrany vyplatila PA v roce 2018 tuto částku teroristům v izraelských věznicích, propuštěným teroristům a jejich rodinám. Vláda zadrží finanční prostředky, které se rovnají tomu, co PA loni poskytla teroristům.

Předseda vlády Benjamin Netanjahu, který je také zároveň ministrem obrany, instruoval bezpečnostní složky, aby přezkoumaly další platby, které PA hradí v souvislosti s terorismem teroristům a jejich rodinám.

Ministr školství a předseda Nové pravice Naftali Bennett uvedl, že „opovržlivý palestinský terorista, který zavraždil Ori Ansbacherovou, by měl v nadcházejících dnech začít přijímat měsíční plat 20 000 NIS. Teroristé se už nebojí a právě teď připravují další hroznou vraždu Židů, protože vědí, že je to ekonomické „řešení“ jejich situace i situace jejich rodin, které je zabezpečí na celý život.“

„Předseda vlády musí použít Zákon k blokaci peněz teroristům, který byl schválen, ale dosud nebyl využit,“ řekl Bennett po vraždě. „Já a ministryně spravedlnosti Ayelet Shakedová se zavazujeme, že tímto v Bezpečnostním kabinetu pověříme předsedu vlády a že tomuto kroku zajistíme potřebné hlasy a to tváří v tvář všem mezinárodním tlakům.“

18.02.2019 07:19 Daniel Žingor359Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova