Praha Jeruzalém

Teroristické organizace z Gazy pokračují v útocích na Izrael. Jeden z balónků přistál ve školce jen několik minut po skončení vyučování.

Od: Arutz Sheva, 24.6.1920 20:08

V pondělí vypuklo od rána do osmé večerní v obcích kolem pásma Gazy jedenáct požárů – všechny od zápalných balónků vypouštěných na Izrael.

Hasičské týmy spolu s personálem KKL-JNF od rána pracovaly, aby požáry uhasily.

Jeden z balónků přistál ve školce v okrese Sdot Negev jen několik minut po skončení vyučování. Nebyly zde žádné oběti ani nedošlo k žádným škodám.

Také v rezervaci Nir Am vypukl požár a vypálil pietní místo, kde při havárii vrtulníku zemřel Assaf Siboni.

Správce okresu Sdot Negev Tamir Idan prohlásil, že by „zápalný balónek, který dnes přistál v mateřské školce, mohl způsobit katastrofu, kdyby se tak stalo jen o několik minut dřív.“

„Požáry tu máme dennodenně a Izrael na to nijak nereaguje,“ řekl Idan.

Člen Knessetu Alon Shuster ze strany Modrá a bílá obvinil z této situace vládu. „Tentokrát teror zasáhl obzvláště drahocenné místo: Rezarvaci Asaf Siboni, epicentrum katastrofy helikoptéry, kterou založila Shlomit Siboni, matka Asafa. Rezervace dnes byla vypálena teroristickým požárem. Mluvil jsem teď se Shlomit a s její dcerou Dafne a jsem povzbuzen jejich odhodlaným duchem. Prožívají pochopitelně bolest, ale už zvažují další kroky k renovaci tohoto místa“.

„Samozřejmě že to nepohne ani premiérem, ani ministrem obrany. Spalování památných míst pro padlé vojáky IDF nebo zemědělských oblastí – stejně jako smrt čtyř civilistů v předchozím kole bojů – není dostatečným podnětem ke změně stavu. Politika vůči pásmu Gazy a jediná budoucnost, kterou obyvatelům z oblasti okolí Gazy slibují, je „co bylo, to bude“, říká Shuster.

25.06.2019 06:22 Daniel Žingor137Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova