Praha Jeruzalém

Palestinští teroristé ve čtvrtek zintenzívnili své žhářské útoky.

Od: World Israel News, 27. června 2019

Ve čtvrtek zahájili Palestinci v pásmu Gazy novou vlnu žhářských útoků. Použili k tomu zápalná zařízení připojená k balónkům, které vyslali na jižní oblasti Izraele.

Podle zprávTimes of Israel na základě údajů izraelských úřadů Palestinci celkově způsobili v jižním Izraeli v okolí Gazy kolem 24 požárů.

Palestinská žhářská kampaň byla zahájena v březnu 2018 a od té doby kolísá mezi obdobími těžkých a lehčích útoků, přičemž nebyl ani jediný den, během kterého by nedošlo k žádnému žhářskému útoku.

Čtvrteční kampaň povýšila úroveň těchto žhářských útoků. Palestinci používající balóny, draky a dokonce i živého sokola, aby vysalali svá zápalná zařízení na Izrael, kde následně propukají masivní požáry, které už zničily tisíce akrů zemědělské půdy a přírodních rezervací, v ceně milionů dolarů.

Některé z nich zničily v regionech Sha’ar Hanegev a Eshkol domy a majetky. Ve čtvrtek zasáhly požáry právě tyto oblasti.

V reakci na poslední vlnu žhářských útoků Izrael v tomto týdnu přestal do pásma Gazy dodávat benzín a motorovou naftu v naději, že teroristické skupiny vládnoucí této pobřežní enklávě zabrání v útocích jiným teroristickým buňkám.

28.06.2019 07:35 Daniel Žingor140Zdroj: World Israel News

Klíčová slova