Praha Jeruzalém

Obyčejné drony z Číny za pár stovek korun se dají snadno přeměnit na dálkově ovládanou bombu, která je nenápadná a smrtící. Po zveřejnění videa, kde takto upravený dron Hamasu shodil bombu na izraelský tank se IDF rozhodla vytvořit novou proti dronovou zbraň, určenou primárně pro pěchotu.

 

Tato speciální puška byla vytvořena původně pro hlídky poblíž hranice s Gazou, ale IDF se rozhodla umožnit její prodej i civilistům. Puška totiž nestřílí náboje, místo toho je vybavena generátorem “střílí” frekvence, která ruší dálkové ovládání. Po narušení se robot zneutralizuje tak, že nemůže dojít k dálkovému ovládání, ani detonaci výbušniny, čímž se minimalizuje poškození dronu a ohrožení veřejné bezpečnosti.

Takovéto řešení je velmi vhodné pro oblasti, kde se nemůže používat balistická munice, kvůli bezpečnosti, jako jsou např. letiště, sklady a veřejná prostranství. V poslední době přibývá případů, kde hrají hlavní roli drony. Jde od zastavení provozu na letišti až po využívání teroristickými buňkami, pro které jsou drony bohužel velmi užitečné a bezpečné.

Ve videu je ukázáno jak taková anti-dronová puška funguje v praxi:

https://www.youtube.com/watch?v=gXNxoHMUdgw

22.09.2019 04:39 Šimon Malíček330Zdroj: World Israel News

Klíčová slova