Praha Jeruzalém

Kancelář předsedy vlády a Ministerstvo zdravotnictví kvůli vysokému počtu případů nákazy koronavirem projednávají plán na uzavření některých ortodoxních a arabských čtvrtí.

Od: Arutz Sheva, 4.4.2020 21:50

Bezpečnostní síly spolu s městem Jeruzalém vypracovali tajný nouzový plán na uzavření pěti ortodoxních a arabských čtvrtí v Jeruzalémě, informovaly v sobotu večer Kan 11.

Zmíněné čtvrti by podle těchto zpráv měly být Meah She’arim, Geula, Har Nof, Beit Hanina a Beit Safafa.

Tento plán přichází po předání informací Ministerstva zdravotnictví zastupitelstvu Jeruzaléma. Ty mluví o  vysokých počtech nehlášených případů nákazy koronavirem právě v těchto čtvrtích.

Izraelská policie, hlavní frontové velení IDF a vysocíí představitelé města Jeruzaléma během minulého týdne tento plán vypracovali  a představili ho starostovi Jeruzaléma Moshe Lionovi. Kancelář předsedy vlády a Ministerstvo zdravotnictví v současné době o plánu diskutují a tři zdroje Kan News informovaly, že rozhodnutí bude přijato v nadcházejících dnech.

V sobotu večer izraelské Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že počet potvrzených případů nákazy koronavirem vzrostl na 7 851. Z tohoto je 165 pacientů v mírném stavu a 126 ve vážném.

Dalších 458 Izraelců se z této nákazy již uzdravilo.

05.04.2020 05:25 Daniel Žingor146Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova