Praha Jeruzalém

V nemocnici Barzilai v Aškelonu byli novorozenci ve spěchu přeneseni do krytů. EU je příliš zaměstnaná označováním izraelského zboží, aby si toho všimla.

Autor: Giulio Meotti

Izraelské ministerstvo zahraničí sdílelo na twitteru mapu oblastí, které jsou nejvíce zasažené palestinskými arabskými raketami, a napsalo, že „jeden milion izraelských civilistů je nucen skrývat se v krytech“. Poté, co izraelská armáda odstranila vůdce Islámského džihádu Abu al Attu v budově v oblasti Shejaeya v Gaze, odpověděli teroristé z Gazy tím, že odpálili přes 250 střel dosahujících až k Tel Avivu.

Nathan A. Sales, koordinátor amerického ministerstva zahraničí pro terorismus, prozradil celkovou částku, kterou Írán vynakládá na financování protiizraelského terorismu: Írán poskytuje 700 milionů dolarů ročně Hizballáhu a dalších 100 milionů je posíláno různým palestinským teroristickým skupinám. Íránský režim utratí pouze za podporu terorismu téměř miliardu dolarů ročně. Islámský džihád je první historickou skupinou palestinského islamismu a je nejvíce spojený s Íránem. Narodil se v roce 1979 oddělením palestinských arabských studentů hoštěných Muslimským bratrstvem v Egyptě.

Pro Evropu je to mezitím špatné načasování. Zatímco Izraelci sestupovali do krytů, označil Soudní dvůr Evropské unie izraelské výrobky z Judska, Samaří a Golan – poprvé – speciální značkou. Izrael se tak stal prvním a jediným státem, jehož výrobky ze sporných území jsou označeny speciální formulací.

Evropská unie neoznačuje turecký olej vyrobený v severní části Kypru, která je pod okupací, ani marockou rybu, která pochází ze Západní Sahary, ani čínské výrobky z Tibetu.

Od roku 2005, po evakuaci izraelských osad Gush Katif z Gazy, je pásmo okupováno Hamásem a Islámským džihádem, kteří odpalují rakety na židovské domy a používají své obyvatelstvo jako lidské štíty.

Ale tato okupace, jak se zdá, neexistuje pro Evropany, kteří jsou příliš zaneprázdněni bojkotováním jediného židovského státu na světě, kde dokonce i novorozenci v nemocnici Barzilai v Aškelonu museli „běžet“ do krytů. Stydím se za svou antisemitskou Evropu.

15.11.2019 12:05 Lucie Krchňáková1351Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News