Praha Jeruzalém

[IMG R 10191]Tisíce Palestinců v neděli navštívilo ceremoniál Palestinské samosprávy k příležitosti třetího výročí úmrtí Jásira Arafata. Mnoho lidí přišlo k Arafatově mauzoleu již v časných ranních hodinách a po celém městě vysely vlajky Fatahu a plakáty s fotografií Jásira Arafata.
Izraelská armáda rozmístila na silnicích vedoucích do Ramalláhu kontrolní zátarasy na silnicích, většina aut však byla bez problémů do Ramalláhu vpuštěna. V ulicích vedoucích k mauzoleu bylo rozmístěno mnoho příslušníků palestinských bezpečnostních jednotek. Jejich přítomnost byla ještě více vidět, když doprovázeli vysoké palestinské představitele davem lidí na náměstníčko před mauzoleem, kde se akce konala. Na střechách s výhledem na místo ceremoniálu bylo také rozmístěno mnoho členů palestinských bezpečnostních jednotek.
Oficiální ceremoniál se změnil v masové shromáždění rodin, protože se na místě scházely celé rodiny a vyvolávaly Arafatovo jméno. Arafat je podle některých nyní dokonce populárnější, než byl za svého života.

11.11.2007 00:00 4