Praha Jeruzalém

[IMG R 10372]Pokud se během následujících tří měsíců chystáte do tel Avivu, jistě vás zaujme kampaň, kterou právě pro vás připravila autobusová společnost Dan a magistrát v Tel Avivu. Okružní jízda po Tel Avivu pro turisty totiž od 1. prosince do 29 února stojí jen 10 šekelů, což je o něco méně než 50 Kč. Studentské jízdné a jízdné pro seniory je dokonce jen za 8 šekelů, tedy asi 38 Kč. Běžná cena jízdného bude 45 šekelů (210 Kč).
Nová autobusová okružní linka byla uvedena v dubnu, ale po zdržení byl její provoz zahájen tento měsíc.
Otevřený autobus naváděný pomocí GPS zastavuje na různých zajímavých místech a cestujícím nabízí audio průvodce v osmi ruzných jazycích.
První autobus vyjíždí v 9 hodin ráno, další v 11 a pak pravidelně každou hodinu až do 16 hodin odpoledne. Začátek i konec je vždy na autobusovém terminálu (Reading Terminal) v severní části Tel Avivu.
Okružní jízda trvá asi 2 a půl hodiny a autobus během ní zastaví na 30 zastávkách. Mezi zastávkami je například: přístav v Tel Avivu, promenáda, stará Jaffa, Neve Tzedek, Nahalat Binjamin, Rothschildův Boulevard, Dizzengoffova ulice, Rabinův památník, muzeum v Tel Avivu, nákupní centrum Azrieli, Ramat Aviv a univerzita v Tel Avivu.

04.12.2007 00:00 3