Praha Jeruzalém

Až do konce ramadánu zakázaly bezpečnostní síly PA v pásmu Gazy demonstrace kritizující prezidenta Mahmuda Abbáse a jeho politiku.

Od: World Israel News

Palestinská samospráva, podle svého vlastního prohlášení, zakázala protesty proti svému nevolenému prezidentovi Mahmúdu Abbásovi, které se měly uskutečnit ve středu večer. Podle PA panovaly obavy, že budou demonstrace v rozporu s oslavami měsíc dlouhého ramadánu.

Oznámení o zákazu protestů bylo zveřejněno ve středu prostřednictvím oficiální palestinské zpravodajské agentury Wafa.

Předtím se palestinská vláda sešla, aby odsoudila nedělní a úterní demonstrace, které byly zaměřeny vůči represivnímu přístupu Abbáse k vládě teroristické skupiny Hamás v pásmu Gazy. Bez ohledu na tento zákaz organizátoři protestů oznámili, že ve středu večer budou v Ramalláhu protesty stejně pokračovat podle původního plánu, oznámil Haaretz.

Organizátoři také stěžovali na zastrašování, hrozby a jejich vlastní stigmatizaci a označování za „agitátory“.

Zatímco minulé protesty byly zaměřeny proti Izraeli, stále častěji se stávají centrem zájmu palestinských kruhů sankce Palestinské samosprávy, které ona sama uplatňuje v Gaze.

Strana M. Abbáse Fatah zůstává hlavním rivalem teroristické skupiny Hamás, která z jejich rukou v roce 2007 v krvavém převratu vyrvala kontrolu nad pásmem Gazy.

13.06.2018 09:07 Daniel Žingor123Zdroj: World Israel News

Klíčová slova