Praha Jeruzalém

PepsiCo získá všechny zbývající akcie společnosti SodaStream v transakci v hodnotě 3,2 miliardy dolarů.

PepsiCo Inc. a izraelská společnost SodaStream International Ltd. v pondělí oznámily, že uzavřely dohodu, podle které americká společnost získá v transakci ve výši 3,2 miliardy dolarů všechny akcie společnosti SodaStream za 144,00 dolarů za akcii.

„PepsiCo a SodaStream jsou inspirující se soupeři,“ řekl předseda a výkonný ředitel společnosti PepsiCo Indra Nooyi. „Daniel (Birnbaum – CEO společnosti SodaStream) a jeho tým vybudovali mimořádnou firmu, která nabízí spotřebitelům možnost vyrábět skvěle chutnající nápoje a současně snižovat množství vzniklého odpadu.“

SodaStream „dobře propojuje realizaci se záměrem naší filozofie vyrábět více produktů současně somezením environmentální stopy. Společně můžeme podpořit naši společnou vizi o zdravější a udržitelnější planetě, „dodal.

Daniel Birnbaum, ředitel a ředitel společnosti SodaStream, uvedl, že akvizice „představuje důležitý mezník v cestě SodaStreamu. Je to potvrzení našeho poslání přinést zákazníkům na celém světě nápoje a to zdravé, z pohodlí domova a šetrné k životnímu prostředí.“

Společnost SodaStream je „poctěna, že byla vybrána jako klíčový partner PepsiCo pro přípravu domácích nápojů, aby spotřebitelům po celém světě rozšířila jejich další možnosti,“ dodal. PepsiCo má silnou distribuční kapacitu s celosvětovým dosahem, výzkum a vývoj, odborné znalosti v oblasti designu a marketingu, spolu s diferencovaným a jedinečným sortimentem produktů společnosti SodaStream, bude společnost SodaStream dále expandovat a přinášet průlomové inovace, uvedla společnost PepsiCo.

Tato transakce je pro PepsiCo dalším krokem v realizaci se záměrem, která podporuje zdraví a wellness trendy prostřednictvím ekologických, nákladově efektivních a zábavných nápojových řešení.

Uzavření obchodu se očekává do ledna 2019, přičemž akvizice by měla posílit expanzi továrny.

„Nedávné významné akvizice izraelských společností dokazují nejen technologické schopnosti, které byly vyvinuty v Izraeli, ale i jejich obchodní schopnosti. Vítám tento velký obchod, který obohatí státní pokladnu a také důležité rozhodnutí udržet společnost v Izraeli,“ uvedl předseda vlády Benjamin Netanjahu.

Izraelská SodaStream je přední značkou sycených nápojů na světě a předním výrobcem a distributorem produktů pro výrobu šumivých vod. Její produkt umožňuje spotřebitelům během několika sekund snadno přeměňovat obyčejnou vodu z vodovodu na šumivou vodu nebo ochucenou šumivou vodu. Díky tomu, že dělá pití jejich nápojů zábavou a potěšením, pomáhá SodaStream spotřebitelům vypít více vody.

Produkty společnosti SodaStream jsou k dispozici ve více než 80 000 individuálních maloobchodních prodejnách v 45 zemích.

Zdroj: PepsiCo, Inc.

22.08.2018 08:01 Daniel Žingor207Zdroj: World Israel News

Klíčová slova