Praha Jeruzalém

Abdul Rahim Abbas byl zabit při pracovní nehodě v pásmu Gazy.

Od: Batya Jerenberg, World Israel News

Ministerstvo vnitra v Gaze ve středu oznámilo, že byl velitel Hamásu Abdel Rahim Abbás zabit při „náhodném výbuchu“ a to v ústředí jednotky.

Výbuch byl prý způsoben „vznícením výbušnin během inspekce,“ v budově pasů na v části města, kde se vyrábí výbušniny – západní části Gazy. Oheň měla uhasit policie a jednotky civilní obrany, které na místo dorazily.

Ministerstvo zdravotnictví v Gaze dodalo, že kvůli nehodě byli v nemocnici Al-Shifa ošetřeni další dva lidé.

Brigády Izz al-Din Al-Qassam vydaly prohlášení velebící 42-letého podplukovníka jako „mučedníka“, který žil život „velkého a čestného džihádisty“. Teroristická skupina Abbáse chválila jako pracovitého polního velitele, který trénoval bezpečnostní složky Hamásu dobře a viděl „ovoce“ své práce v „kopání tunelů hrdosti a přinášení důstojnosti své vlasti,“ v odkazu na teroristické tunely, které Hamas směrem do Izraele buduje za účelem páchání útoků na židovské komunity.

Jeden takový byl použit při útoku během operace Ochranné ostří v létě roku 2014, kdy bojovníci Hamásu tudy unesli tělo Lt. IDF Hadara Goldina a od té doby ho drží jako svůj trumf pro vyjednávání.

IDF úspěšně lokalizovala a zničila řadu takových tunelů v letech následujících po operaci Ochranné ostří.

06.09.2018 15:54 Daniel Žingor101Zdroj: World Israel News

Klíčová slova