Praha Jeruzalém

Sionistická organizace upozorňuje policii na to, jak uživatelé Facebooku volají po vraždě policisty, který zlikvidoval teroristu na Chrámové hoře.

Od: Arutz Sheva, 19.8.2019 12:54

Poté, co byla v neděli na Facebooku zpravodajskou agenturou Shehab přidruženou k Hamasu zveřejněna fotka policisty, který minulý týden u vchodu na Chrámovou horu zabil jednoho z teroristů při útoku nožem, se zdvihla vlna volání po jeho vraždě.

„Extrémistický sionistický policista kroužící v modré uniformě zastřelil dva jeruzalémské chlapce Nassima Abú Rumího a Hamoudeha al-Šejka a před dvěma dny to byl také on, kdo vzal nábytek z modlitebny u Brány milosrdenství,“ stojí na oblíbených Facebookových stránkách s více jak sedmi miliony followery.

V reakci na tento příspěvek vyzívají desítky komentářů k vraždě policisty. „V Jeruzalémě máme hrdiny, čas jeho ubodání brzy přijde,“ říká jeden z nich.

Další komentáře: „Jakým autem bych ho měl přejet?“ „Jeho konec je blízko,“ „Alláh se s ním vypořádá,“ a „Díky Boží milosti Jeho dny brzy skončí.“

Arabská sekce sionistické organizace Im Tirtzu, která tento článek objevila, okamžitě policii nahlásila výhrůžky zabitím.

„Je to vážný případ, kdy policista čelí výhrůžkám zabitím při plnění své povinnosti na Chrámové hoře,“ řekl Tom Nisani, ředitel arabské sekce Im Tirtzu.

„Nastal čas zacházet s Chrámovou horou jako s jakýmkoli jiným svrchovaným místem v Izraeli a zakročit proti arabsko-islamistickým sociálním sítím, které často podněcují násilí proti policistům a židovským věřícím.“

Nisani pokračoval: „Je to černé na bílém a my musíme něco udělat, než se stane katastrofa. Tito podněcovatelé patří za mříže.“

20.08.2019 06:39 Daniel Žingor230Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova