Praha Jeruzalém

Laurie Cardoza-Mooreová tvrdě odsoudila PA za její tvrzení, že Ježíš byl Palestinec – Nový zákon říká, že byl Židem.

Od: Arutz Sheva, 18.12.2019 22:48

V posledních letech šíří křesťanské antisemitské organizace a vůdci propagandu, že Ježíš byl Palestinec. Ta říká, že kdyby žil dnes, byl by Izraelem pronásledovaný. Evangelikální vůdkyně a teolog Laurie Cardoza-Mooreová nemůže víc nesouhlasit.

„Ježíš Kristus se narodil v judském městě Betémě židovské matce. To znamená, že se narodil a zemřel jako judský Žid. Bible neodkazuje na žádné místo, které by se jmenovalo Palestina a tvrzení, že byl Palestinec, není jen kacířské, ale antisemitské. Dnes se křesťanská komunita v Betlémě zmenšila z většiny na malou pronásledovanou menšinu pod vedením Palestinské samosprávy. Na vstupech do Betléma je vidět velké červené značky. Ty tam zakazují vstup Židům. Kdyby byl dnes Ježíš naživu, byl by označen za židovského osadníka a bylo by mu zakázáno do Betléma vůbec vstoupit,“ řekla Laurie Cardoza-Mooreová, prezidentka oragnizace Proclaiming Justice to the Nations a host křesťanského televizního týdeníku „Fokus Izrael“, který potenciálně zasahuje přes 2 miliardy diváků.

Cardoza-Mooreová pokračovala: „Nejde jen o to, že vyprávění, že Ježíš byl Palestincem, mají kořeny v globálním antisemitském hnutí a okrádají křesťany o jejich skutečné židovské dědictví, ale také sjednotilo církev s radikálními teroristickými skupinami, které usilují o zničení židovského státu. Takzvaní křesťanští pastoři jako Rick Wiles, kteří nedávno vyzvali křesťany, aby povstali proti tomu, co v Americe nazval „Židským převratem“, založili svou nenávist na teologii náhrady, tedy na víře, že křesťanství ve světě nahradilo judaismus a Židé jsou navěky zatracení. Není náhodou, že se Wiles před zahájením své osobní křížové výpravy proti Židům v Betlémě zúčastnil slavné každoroční nenávistné akce „Kristus na check-pointu“. Bludným degradováním židovského lidu do role náboženské bezvýznamnosti a zatracení vystavují tito nezodpovědní kazatelé nenávisti Židy přímému ohrožení. Fiktivní představa, že Ježíš byl Palestinec, se zrodila u palestinských teroristů a teologů náhrady a nakonec by mohla vést k násilným útokům proti Židům po celém světě.“

19.12.2019 05:40 Daniel Žingor360Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News