Praha Jeruzalém

Vedoucí představitel Hamasu uvedl, že jejich bezpečnostní aparát odhalil pokus Izraele lokalizovat jejich rakety a minomety.

Autor: Dalit Halevi, 18.12.2019 4:05

Libanonský televizní kanál Al-Mayadeen napojený na Hizballáh v úterý odvysílal dokumentární film o tom, jak vojenské křídlo Hamasu, brigády Al-Kassam, zaznamenaly úspěch v tajném boji proti Izraeli.

Podle těchto zpráv se izraelská zpravodajská služba pokusila naverbovat jednoho obyvatele Gazy jako svého agenta, přičemž využila jeho momentální ekonomické situace, a požádala ho, aby jí poskytl informace o umístění raket a minometů Hamasu.

Podle brigád Al-Kassam dala izraelská tajná služba agentovi černý kufr, který obsahoval nástroje, jimiž měl sabotovat rakety Hamasu. Dokument mimo jiné ukazoval elektrickou vrtačku a další nástroje, které byly z kufru údajného agenta zabaveny.

Podle těchto zpráv bylo úkolem onoho agenta vložit do raket výbušné detonátory, aby explodovaly hned při startu, a na odpalovače raket nainstalovat GPS zařízení, aby je izraelské letectvo mohlo později bombardovat.

Dále měly zpravodajské služby Hamasu izraelskou aktivitu lokalizovat a realizovat svůj protiplán.

Představitel Hamasu uvedl, že zpravodajské služby Hamasu budou i nadále jednat tak, aby v pásmu Gazy odhalily jakékoli izraelské agenty, aby byl Izrael odříznut od svých zdrojů informací.

Hamas pravidelně deklaruje, že zajal „izraelské špiony“, které náledně vyslýchá a mnohokrát i popravuje.

Čas od času se také holetbá, že v Gaze odhalil izraelské zpravodajské operace.

V říjnu 2018 tato skupina prohlásila, že odhalila a uvěznila palestinského Araba, který pracoval jako izraelský agent po dobu 15-ti let.

V březnu téhož roku prohlásili, že zatkli místního muže, který pracoval jako „izraelský špion“ a který měl v úmyslu přesvědčovat Gazany, aby se nezúčastnili násilného protestního pochodu podél hranic mezi Gazou a Izraelem.

18.12.2019 06:54 Daniel Žingor133Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova