Praha Jeruzalém

Ministr obrany Bennett uvedl, že většina izraelské společnosti bere COVID-19 vážně a vyzval Ministerstvo obrany, aby bojovalo proti šíření viru.

Od: Arutz Sheva, 29.3.2020 15:50

Ministr obrany Naftali Bennett (Yamina) během dnešního briefingu vyzval k tomu, aby byl boj proti šíření koronaviru převeden z Ministerstva zdravotnictví na Ministerstvo obrany.

Bennett uvedl, že je proti zavedení přísnějších bezpečnostních opatření pro podniky. Řekl, že není důvod k odstranění zbývající záchranné sítě izraelské ekonomiky.

Ministr obrany poznamenal, že virus způsobil nejvíce škod v arabském a ortodoxním sektoru a že tyto oblasti nejvíce postižené touto chorobou by měly být uzavřeny.

„Jsou zde tři „koronavirové oblasti“: ortodoxní, Arabové a zbytek Izraele. Míra infekce mezi ortodoxními a Araby je velmi vysoká. Jsem proti posílení karanténních opatření. Většina izraelské společnosti bere tuto krizi velmi vážně. Problém je u Arabů a ortodoxních,“ uvedl.

Bennett také zmínil technologický systém vyvinutý IDF, který by podle jeho odhadu byl vhodnější k prevenci dalšího šíření viru než současný systém neúčinných epidemiologických vyšetřování.

„Vyzývám vládu, aby tento systém schválila a umožnila nám sledovat a kontrolovat míru infekce,“ dodal ministr obrany.

30.03.2020 05:58 Daniel Žingor294Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova