Praha Jeruzalém

Turecké Ministerstvo obrany na Twitteru oznámilo, že jeho jednotky sestřelily dvě stíhačky SU-24 „patřící režimu, který napadl naše letadlo“.

Od: JNS, 1. března 2020

Podle tureckého Ministerstva obrany turecké síly sestřelily v neděli nad severozápadním Idlibem dvě syrské stíhačky. Mělo se tak stát jen několik hodin poté, co jednotky syrského režimu sestřelily turecký dron. Incident přichází uprostřed přímých střetů mezi tureckými a syrskými silami v severozápadní Sýrii.

Turecké Ministerstvo obrany na Twitteru oznámilo, že jeho jednotky sestřelily dvě stíhačky SU-24 „patřící režimu, který napadl naše letadlo“. Sýrská státní tisková agentura SANA potvrdila, že letouny byly zasaženy nad Idlibem, a že se piloti bezpečně katapultovali.

V sobotu syrský velitel podléhající prezidentu Basharu Assadovi řekl, že turecké údery v severozápadní Sýrii v pátek zabily devět členů Hizballáhu a zranily dalších 30, uvedla agentura Reuters. Velitel řekl, že turecké údery cílily na velitelství Hizballáhu poblíž města Saraqeb v Idlibu a útočily pomocí naváděných raket a dronů.

Při tureckých úderech na 200 cílů syrské armády bylo v pátek zabito nejméně 300 syrských vojáků, řekl turecké agentuře Anadolu turecký ministr obrany Hulusi Akar.

Turecké údery v Idlibu přišly poté, co bylo minulý týden, při útoku syrské vlády v provincii Idlib, zabito 33 tureckých vojáků.

Hizballáh zveřejnil jména a obrázky osmi svých bojovníků, včetně íránského duchovního označeného za Sayyeda Ali Zenganiho, uvedla AP v sobotu.

Prohlášení uvádí, že „padli jako mučedníci při plnění svých povinností džihádu.“

Podle těchto zpráv bylo v Sýrii zabito více než 1 000 bojovníků Hizballáhu.

02.03.2020 05:13 Daniel Žingor191Zdroj: World Israel News

Klíčová slova