Praha Jeruzalém

Předseda vlády se setkal s německým ministrem zahraničí Heiko Maasem a projednali spolu otázky od vyhlášení suverenity až po konfrontaci s Íránem.

Od: Arutz Sheva, 10.6.2020 19:33

Předseda vlády Benjamin Netanjahu se ve středu večer v Jeruzalémě setkal s německým ministrem zahraničí Heiko Maasem.

Oba diskutovali mimo jiné o požadavku Izraele, aby Německo přestalo financovat protisraelské organizace, které hanobí židovský stát.

Maas se ptal na plány izraelské vlády ve vztahu k „dohodě století“ prezidenta Trumpa a její záměry vyhlášení svrchovanosti v Judeji a Samaří.

Poznamenal, že je to důležité, protože Německo brzy převezme předsednictví Evropské unie (EU) a stane se členem Rady bezpečnosti OSN.

Předseda vlády uvedl, že v každé dohodě musí být zohledněny bezpečnostní zájmy Izraele, včetně plné bezpečnostní kontroly na západní straně řeky Jordán.

„Každý realistický plán musí uznat realitu izraelských osad a nesmí podporovat iluzi vysídlování lidí z jejich domovů,“ dodal Netanjahu.

Předseda vlády znovu zdůraznil potřebu zvýšit tlak na Írán a zdůraznil, že Mezinárodní agentura pro atomovou energii rozhodla, že Írán nadále porušuje své závazky v rámci jaderné dohody z roku 2015 a skrývá místa podezřelé z vojenské jaderné činnosti.

Netanjahu a Maas také probírali vzájemné úsilí v boji s koronavirem a dopadem nemoci na ekonomiku.

11.06.2020 05:22 Daniel Žingor155Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova