Praha Jeruzalém

Bývalá vojačka Rebecca Re’emová požaduje po výhrůžkách zabitím vyvolaných „fakovými antisemitskými zprávami“ po jednom z hlavních představitelů hnutí BDS 6 milionů dolarů.

Autor: Mordechai Sones, 22.9.2020 19:44

Bývalá vojačka Rebecca Re’emová dnes podala prostřednictvím organizace Shurat Hadin žalobu za pomluvu ve výši 6 milionů dolarů proti vysokému představiteli BDS Suhirovi Napalovi, který proti ní šířil nepravdivé informace, které vedly k výhrůžkám a podněcování k její vraždě.

Re’emová byla hnutím BDS obviněna z odpovědnosti za vraždu „palestinského“ zdravotníka Razana al-Najjara, který byl asi před dvěma lety zabit palbou IDF na hranici s Gazou.

Rebecca Re’emová má 26 let. Tato mladá židovská žena z Kalifornie, emigrovala do Izraele v roce 2012 a přihlásila se k IDF na místo ve vzdělávacím sboru. Jednoho dne v rámci její služby byla na oficiálnchí FB stránckách IDF zveřejněna její fotografie v plné výzbroji a se všemi ochrannými prostředky.

Asi tři roky po jejím propuštění z IDF, v roce 2018, zveřejnil Suhir Napal, klíčový operativec BDS žijící v Kalifornii, na své osobní FB stránce, že je Rebecca Re’emová zodpovědná za smrt zdravotníka Razana al-Najjara zastřeleného během jednoho z „pochodů návratu“ .

Stejný příspěvek byl šířen na sociálních médiích mezi agenty BDS a propalestinskými organizacemi ve Spojených státech, kteří začali Rebecce denně vyhrožovat a obtěžovat její rodinu. Asi dva roky po zveřejnění příspěvku se Rebecca rozhodla obrátit na lidskoprávní organizaci Shurat Hadin. Organizace tento týden podala na Suhaira Napala, autora příspěvku, žalobu za pomluvu a u kalifornského soudu za to  požaduje 6 milionů dolarů. Po podání žaloby Napal zablokoval svůj FB profil, aby tak skryl usvědčující důkazy.

Obžaloba zdůraznila, že se jednalo o urážku na cti, protože Rebecca jako součást své vojenské služby nikdy nebyla v pásmu Gazy a sloužila pouze ve výcvikové části na nebojové pozici. Rebecca byla rovněž propuštěna z IDF v roce 2015, tedy asi tři roky před smrtí Al Najara. Po svém propuštění byla Rebecca aktivistkou za lidská práva a podílela se dokonce na společných izraelsko-arabských delegacích v Jordánsku a v oblasti Judeje a Samaří, jakož i dobrovolnictví v uprchlických táborech v Jižní Americe a Řecku.

Prezidentka organizace Shurat Hadin advokátka Nitzana Darshan-Leitnerová uvedla: „Zdá se, že se vracíme k Protokolům Sionských mudrců a k antisemitské krevní pověře, jako v minulosti. Rebecca a její rodina byli společeností odsouzeni a bylo jim vyhrožováno vraždou a to jen proto, že byla vojačkou IDF. Válka těch kdo nenávidí Izrael si tedy vyžádala svou daň a žaloba Rebeccy stojí  v čele boje proti globálnímu hnutí bojkotu státu Izrael. Aktivisté BDS poznají, že mohou být za své anti-sionistické aktivity osobně zodpovědní a mohou za ně zaplatit vysokou cenu.“

23.09.2020 06:59 Daniel Žingor596Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova